valnødde-peberfrugtdip

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Den skønne valnøddedip stammer fra Syrien. Den hedder muhammarah og laves oprindeligt med granatæblesaft og chili. Jeg har her lavet en lidt mildere udgave med rød peberfrugt.

Dippen er fin at servere sammen med et par andre dips som hummus og hvidløgscremefraiche – og stave af gulerødder, bladselleri og agurk – og måske nogle lækre kiks og/eller små stykker surdejsbrød.


2 røde peberfrugter

3 tsk spidskommenfrø

1 chili (eller tørrede chiliflager)

3 fed hvidløg

4 spsk granatæblekerner (eller 2 spsk granatæblesirup)

ca. ½ dl fuldkornsrasp

½ dl olivenolie

¾ dl finthakkede valnødder

citronsaft


Læg peberfrugterne under grillen og grill dem, til skindet er mørkt og bobler op. Læg frugterne i en plasticpose og lad dem afkøle.

Rist spidskommenfrøene på en tør pande. Stød dem i en morter. Hak chilien (fjern kernerne) og hvidløgene.

Flå peberfrugterne og fjern kerner og frøstole.

Purér peberfrugt, spidskommen, chili, granatæblekerner, hvidløg, rasp og olie i køkkenmaskinen.

Kom pureen i en skål og rør valnødderne i.

Smag til med citronsaft og salt – og evt. et nip sukker, hvis du ikke har brugt granatæblesirup.


tip

Hvis du ikke finder granatæblesirup i din indvandrerbutik, så kan du købe den on line hos Camilla Plum.



~ by kodfrifredag on 10. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,902 other followers

%d bloggers like this: