valnødde-peberfrugtdip

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Den skønne valnøddedip stammer fra Syrien. Den hedder muhammarah og laves oprindeligt med granatæblesaft og chili. Jeg har her lavet en lidt mildere udgave med rød peberfrugt.

Dippen er fin at servere sammen med et par andre dips som hummus og hvidløgscremefraiche – og stave af gulerødder, bladselleri og agurk – og måske nogle lækre kiks og/eller små stykker surdejsbrød.


2 røde peberfrugter

3 tsk spidskommenfrø

1 chili (eller tørrede chiliflager)

3 fed hvidløg

4 spsk granatæblekerner (eller 2 spsk granatæblesirup)

ca. ½ dl fuldkornsrasp

½ dl olivenolie

¾ dl finthakkede valnødder

citronsaft


Læg peberfrugterne under grillen og grill dem, til skindet er mørkt og bobler op. Læg frugterne i en plasticpose og lad dem afkøle.

Rist spidskommenfrøene på en tør pande. Stød dem i en morter. Hak chilien (fjern kernerne) og hvidløgene.

Flå peberfrugterne og fjern kerner og frøstole.

Purér peberfrugt, spidskommen, chili, granatæblekerner, hvidløg, rasp og olie i køkkenmaskinen.

Kom pureen i en skål og rør valnødderne i.

Smag til med citronsaft og salt – og evt. et nip sukker, hvis du ikke har brugt granatæblesirup.


tip

Hvis du ikke finder granatæblesirup i din indvandrerbutik, så kan du købe den on line hos Camilla Plum.



~ af kodfrifredag på 10. februar 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.767, der følger denne blog

%d bloggers like this: