speltsalat med tang og sesamdressing

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

2 dl spelt

1 lille håndfuld arametang (kan udelades)

4 dl blomkål i tynde skiver

4 spsk hakkede, tørrede tomater i olie

1 bdt bredbladet persille

½ dl saltede cashewnødder


dressing

2 spsk tahin (sesampasta)

2 spsk tamari

1 nip chiliflager

citronsaft

1 spsk reven ingefær

1 fed hvidløg




Bring speltkernerne i kog i vand, der netop dækker. Lad dem koge et par minutter og hæld vandet ud.

Kom 3 ½ dl koldt vand i gryden og kog kernerne færdige, ca. 40 minutter. Tyg i et par kerner efter 35 minutter. Drys med lidt salt, når kernerne er bløde, og lad spelten afkøle i gryden. Hæld evt. overskydende vand fra.

Hæld kogende vand over tangen og lad det afkøle.

Afdryp tangen og bland den i spelten sammen med blomkålen.

Snit tomater og persille og vend det i salaten.

Rør tahinen med 1-2 spsk vand, tamari og chili. Smag til med citronsaft, ingefær og tamari. Pres hvidløget og rør det i.

Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt. Drys med hele eller hakkede cashewnødder.


~ by kodfrifredag on 7. April 2010.

4 Responses to “speltsalat med tang og sesamdressing”

  1. Jeg har faktisk mange af ingredienserne. Det skal prøves på et tidspunkt ihvertfald. Ser meget lækkert ud.

    • Hi Deborah,
      Hyggeligt at høre fra dig! Jeg er sikker på, du vil kunne lide salaten. Jeg er selv vild med den. Den smager skønt, og så er der masser af “mad” i den.
      Kærlig hilsen
      Kirsten

  2. Det lyder virkelig lækkert. Jeg har for nylig købt lidt forskelligt tang til madlavningen, og jeg er så småt ved at finde ud af at bruge det, så denne her opskrift må jeg også prøve. Jeg går ud fra at andre slags tang også kan benyttes(?)
    Et tip til andre, der vil i gang med tangen: I en hurtig vending kan nori(tang)-drys (Green nori sprinkle) drysses over salaten, kikærterne el.lign.

    • Kære Sabine,
      Tak for din hilsen. Ja, noritang er fin at drysse på al slags mad (hvis den ikke lige allerede er blevet brugt til sushi!). Nori bliver bedst, hvis den ristes lidt over en flamme, fx et gasblus.
      Har du set kartoffelsalaten med tang her på bloggen?
      Kærlig hilsen
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,936 other followers

%d bloggers like this: