couscous med græskar

couscous med græskar

__________________________________________________________________________________________________________________________________________


50 g mandelflager

1 tsk stødte nelliker

1 tsk gurkemeje

2 tsk kanel

3 tsk spidskommenfrø

4 spsk olivenolie

100 g løg

4 fed hvidløg

300 g tomater

2-3 dl grøntsagsbouillon

250 g kartofler

½ lille hokkaidogræskar

knap 1 kg grøntsager. Vælg en eller flere af fx auberginer, peberfrugter, squash

gulerødder, broccoli, blomkål, hvidkål, rosenkål, sukkerærter etc.

50 g rosiner

2 spsk finthakket ingefær

citronsaft

4 dl couscous

4 dl kogte kikærter

persille og koriander

harissasovs


Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.

Svits krydderierne i olien.

Skær løgene i både og hak hvidløgene. Tilsæt begge dele og svits, til løgene er klare.

Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med 2 dl bouillon.

Skær kartoflerne i terninger. Hvis du vil servere grøntsagerne i græskarskallen som på billedet, så skær kødet ud og skær det i terninger.

Kom kartoflerne i gryden og læg låg på. Lad dem simre 6-7 minutter.

Skær de valgte grøntsager i terninger og kom dem i gryden sammen med græskarterningerne, rosinerne og ingefæren.

Måske må der tilsættes lidt mere væde.

Lad retten simre under låg endnu 8-10 minutter.

Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. flere krydderier.

Bring 6 dl vand i kog og tilsæt couscousgrynene sammen med et lille drys salt. Lad couscousen simre under låg for svag varme 5 minutter. Tilsæt kikærterne og lad dem blive gennemvarme.

Fjern gryden fra varmen og lad den stå ca. 5 minutter.

Servér grøntsagerne, evt. med couscousen toppet op i midten. Drys med persille og koriander.

Giv harissa til. Harissa kan købes i indvandrerbutikker, men du kan også selv lave den stærke dip, klik her.

Se fotoet nedenfor.


tip

Couscous er Nordafrikas nationalret. Egentlig er det de små gyldne gryn, der hedder couscous, men også hele retten, der består af gryn og grøntsager, hedder couscous.

Couscous spises altid med harissa, som er en meget stærk chilipasta. Hvis du synes, den er for stærk så rør den op med lidt olivenolie. Med udelad den ikke – det er harissaen, der sætter prikken over i’et i couscousen.

Du kan vælge næsten en hvilken som helst slags grøntsager i retten. Det gør den praktisk på en travl dag, hvor du lige kan snuppe, hvad du har på lager af grøntsager.

Du kan varme kikærterne sammen med grøntsagerne i stedet for i couscous-grynene.

__________________________________________________________________________________________________________________

couscousgryn med kikærter og harissa



~ af kodfrifredag på 28. oktober 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.765, der følger denne blog

%d bloggers like this: