texas pilaff

texas pilaff

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 dl linser

2 dl brune ris

100 g rødløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

1 stor rød peberfrugt

400 g tomater

1 dl tomatpuré

½- 1 tsk chilipasta (evt. 1 frisk chili)

2 dl kogte kidneybønner

3 dl majskerner (fx frosne)

citronsaft

1 avocado

sorte oliven

persille eller koriander


 

Kom linser og ris i 5 dl vand og kog dem ca. 30 minutter. Hold øje med, at vandet ikke koger væk.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær peberfrugten (fjern kerner og frøstol) og tomaterne (fjern kernerne) i terninger.

Kom dem på panden med løgene. Tilsæt også tomatpuré, chilipasta, kidneybønner og majs.

Lad det hele blive gennemvarmt og smag til med salt, chilipasta og citronsaft.

Vend linser og bønner i og servér retten med et par skiver avocado og et par oliven på toppen.

Drys med hakket persille eller koriander.

 

tip

Om vinteren kan du bruge 1 dåse hakkede tomater i stedet for friske tomater og tomatpuré.


~ by kodfrifredag on 20. January 2011.

10 Responses to “texas pilaff”

  1. Hold da op, det skal helt sikkert laves, sikke nogle lækre ingredienser :-)

    KH
    Birthe

  2. Suerlækker opskrift, Kirsten – den er et hit her i familien :-)

  3. Hei Kirsten! Tusen takk for alle flotte oppskrifter! Jeg har prøvd å lage mange av dem. Jeg forsøkte meg på pilaffen også, og det ble alldeles nydelig! http://sunnmiddag.wordpress.com/2011/01/22/meksikansk-pilaff/

    • Hei Ingvild,
      Tusen takk for de rosende ord. Det er rigtig skønt at få ros så langt borte fra som Norge!. Jeg er mye glad for, at du kan lide mine opskirfter.
      Kh
      Kirsten

  4. det ser super lækkert ud, tror jeg vil lave denne ret for en gruppe veninder i morgen – hvor mange mennesker er den beregnet til?

  5. Hej igen Kirsten

    Maden blev meget velmodtaget, tak for den dejlige opskrift.

    Kh
    Julie

    • Hi Julie,
      Det glæder mig rigtig meget. Jeg holder også meget af denne ret, og så håber jeg, at mange af bloggens læsere læser din ros, så de også kan nyde den gode pilaff.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,902 other followers

%d bloggers like this: