texas pilaff

texas pilaff

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 dl linser

2 dl brune ris

100 g rødløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

1 stor rød peberfrugt

400 g tomater

1 dl tomatpuré

½- 1 tsk chilipasta (evt. 1 frisk chili)

2 dl kogte kidneybønner

3 dl majskerner (fx frosne)

citronsaft

1 avocado

sorte oliven

persille eller koriander


 

Kom linser og ris i 5 dl vand og kog dem ca. 30 minutter. Hold øje med, at vandet ikke koger væk.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær peberfrugten (fjern kerner og frøstol) og tomaterne (fjern kernerne) i terninger.

Kom dem på panden med løgene. Tilsæt også tomatpuré, chilipasta, kidneybønner og majs.

Lad det hele blive gennemvarmt og smag til med salt, chilipasta og citronsaft.

Vend linser og bønner i og servér retten med et par skiver avocado og et par oliven på toppen.

Drys med hakket persille eller koriander.

 

tip

Om vinteren kan du bruge 1 dåse hakkede tomater i stedet for friske tomater og tomatpuré.


~ af kodfrifredag på 20. januar 2011.

10 kommentarer to “texas pilaff”

  1. Hold da op, det skal helt sikkert laves, sikke nogle lækre ingredienser :-)

    KH
    Birthe

  2. Suerlækker opskrift, Kirsten – den er et hit her i familien :-)

  3. Hei Kirsten! Tusen takk for alle flotte oppskrifter! Jeg har prøvd å lage mange av dem. Jeg forsøkte meg på pilaffen også, og det ble alldeles nydelig! http://sunnmiddag.wordpress.com/2011/01/22/meksikansk-pilaff/

    • Hei Ingvild,
      Tusen takk for de rosende ord. Det er rigtig skønt at få ros så langt borte fra som Norge!. Jeg er mye glad for, at du kan lide mine opskirfter.
      Kh
      Kirsten

  4. det ser super lækkert ud, tror jeg vil lave denne ret for en gruppe veninder i morgen – hvor mange mennesker er den beregnet til?

  5. Hej igen Kirsten

    Maden blev meget velmodtaget, tak for den dejlige opskrift.

    Kh
    Julie

    • Hi Julie,
      Det glæder mig rigtig meget. Jeg holder også meget af denne ret, og så håber jeg, at mange af bloggens læsere læser din ros, så de også kan nyde den gode pilaff.
      Kh
      Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.926, der følger denne blog

%d bloggers like this: