brændende kærlighed

brændende kærlighed

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


 

4 tørrede shiitakesvampe

250 g tofu


 

marinade:

½ dl tamari

2 spsk ristet sesamolie

2 tsk røget paprika


 

kartoffelmos:

1 kg kartofler

evt. 2 fed hvidløg

3-4 spsk olivenolie

1 bdt persille

 

250 g løg

3 spsk olivenolie


 

Marinér svampe og tofu dagen før, du vil lave retten.

Sæt svampene i blød i vand der dækker en times tid.

Skær svampene i små terninger (fjern stokkene). Skær tofuen i små terninger.

Rør en dressing af tamari, sesamolie og paprika. Hæld dressingen over tofu og svampe og vend godt rundt. Tilsæt evt. også en smule af udblødningsvandet fra svampene.

Stil tofu og svampe tildækket til næste dag. Vend rundt i skålen en gang imellem.

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog dem møre i vand uden salt 10-15 minutter. Afdryp kartoflerne (gem kogevandet) og mos dem.

Varm kartoffelmosen op i en gryde. Tilsæt evt. presset hvidløg samt olivenolie. Kom så meget af kogevandet fra kartoflerne i mosen, at den bliver tilpas lind.

Hak løgene og svits dem i olien til de er klare. Tilsæt tofu og svampe og steg de tre ting, til de er gyldne.

Servér kartoffelmosen med de ristede svampe og tofu – og drys med hakket persille.


tip

Hvis du bruger røget tofu, behøver du ikke at marinere tofu og svampe.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


~ af kodfrifredag på 18. marts 2011.

10 kommentarer to “brændende kærlighed”

  1. Umm… Det ser bare godt ud. Den er smidt op på min Facebook side som inspiration til fredagens kødfri aftenmåltid.

    Rigtig god weekend Kirsten! :)

    • Kære Luna,
      Tusind tak fordi du gør opmærksom på kødfrifredag på Facebook – når jeg nu ikke selv kan tage mig sammen til at være der!
      Rigtig god weekend til dig også.
      Kh
      Kirsten

  2. Nice…Som alle de andre Fine ting du har her :)

  3. Mums! Det smagte virkelig lækkert. Dejlig ret at lave til kæresten der kom hjem fra udlandsophold og skulle have “traditionel”, dansk mad :)

    • Hi Julie,
      Hvor skønt at høre – også at kæresten kunne lide det! Og så er det både nem og billig mad.
      Kærlig hilsen
      Kirsten

  4. Hej Kirsten, endnu en gang tak for en fantastisk ret! Kunne dog ikke få det til at blive gyldent/sprødt da der var meget væde ved, men det gjorde nu heller ikke noget – det var stadig godt! Er også tit bange for når tofu bliver sprødt at det bliver tørt…. Ha en dejlig dag, Kh Maria

    • Hi Maria,
      Hvor er det dejligt at høre, at du også kan lide den brændende kærlighed. Du skulle have presset væden ud af tofuen, så havde den været bedre at stege.
      Hvis du ikke allerede har prøvet biksemaden ed tofu, kan jeg også anbefale den (http://wp.me/pHBxF-2X5).
      Kh
      Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.914, der følger denne blog

%d bloggers like this: