krydret linseret med kokos

krydret linseret med kokos

linseret med kokos.2

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g linser

150 g løg

100 g frisk kokos

3 spsk rapsolie

400 g hakkede tomater (evt. fra dåse)

2 spsk reven ingefær

½ spsk garam masala

1 spsk stødt koriander

2 tsk gurkemeje

1 hakket chili

4-5 dl grøntsagsbouillon

1 spsk sennepsfrø (kan udelades)

1 citron

frisk koriander

 

Kom linserne i rigeligt vand og kog dem 10 minutter. Afdryp dem.

Hak løg og det meste af den friske kokos. Svits de to ting i olien, til løgene er bløde. Purér løg og kokos til en tyk pasta.

Varm olien op og tilsæt hakkede tomater og ingefær, de halvkogte linser, krydderierne (undtagen sennepsfrøene) og den hakkede chili.

Hæld 3-4 dl bouillon ved og lad retten simre færdig under låg ca. 10 minutter.

Smag til med salt, sukker og citronsaft.

Rist sennepsfrøene på en tør pande, indtil de springer. Skær det sidste stykke kokos i tynde flager. De kan evt. ristes.

Servér retten med både af citron og drys med sennepsfrø, kokosflager og koriander.

Du kan servere råris, perlebyg eller hel spelt til.

Du kan også, som jeg har gjort, vælge couscous. Grynene skal blot overhældes med kogende vand og trække ca. 5 minutter. Følg anvisningen på pakken. Jeg har desuden vendt letdampede buketter af broccoli i couscousen.

vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift

~ af kodfrifredag på 28. april 2011.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.766, der følger denne blog

%d bloggers like this: