krydret tomatsuppe med kokos og koriander

krydret tomatsuppe med kokos og ramsløg

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

godt 1 spsk korianderfrø

godt 1 spsk spidskommenfrø

godt 1 spsk nigellafrø

ca. 1 tsk chiliflager (eller 1 frisk, hakket chili)

100 g løg

2 spsk rapsolie

½ kg tomater (evt. fra dåse)

80 g frisk kokos

ca. 1 l grøntsagsbouillon

 frisk koriander eller (i sæsonen) ramsløg

 

Rist de tre slags frø på en tør pande, til de begynder at dufte. Hæld dem i en morter og knus dem sammen med chiliflagerne.

Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.

Hak tomaterne og tilsæt dem sammen med krydderierne. Gem ca. 1 spsk af de stødte krydderier til at drysse på suppen.

Riv det meste af kokosen groft og kom den i gryden sammen med 8 dl bouillon.

Kog suppen under låg ca. 10 minutter.

Du kan servere suppen som den er – eller du kan purere den.

Smag suppen til med salt og sukker.

Servér suppen drysset med resten af krydderierne og snittede ramsløg og/eller koriander.

I Indien, hvor suppen stammer fra, serverer man også hakket æg på toppen af suppen.



~ by kodfrifredag on 28. April 2011.

3 Responses to “krydret tomatsuppe med kokos og koriander”

  1. Hej Kirsten. Jeg elsker dine opskrifter og glæder mig hver uge til de nye, så nu skal du lige have en masse ros fra en stor fan! Min store søn er veganer, og dine opskrifter giver masser af nye retter til ham. Jeg er selv kødspiser, men spiser lige så gerne grønt, så vi elsker begge din mad. Kokos er ikke noget, jeg selv ville have prøvet, så nu er jeg blevet inspireret til noget nyt. Min yndlingsopksrift er Masala dosa!

    • Kære Karin,
      Tusind tak for din dejlige ros. Det glæder mig rigtig, rigtig meget. Især er jeg glad for, at både en kødspiser og en veganer kan lide mine opskrifter.
      Jeg er også vild med masala dosa. Det er superenkel mad, som man bare bliver glad af!
      Kærlig hilsen
      Kirsten

  2. [...] var en indisk, spicy tomatsuppe med friskrevet kokos og topping af æg og koriander. Opskriften er her. Og mini Sarah Bernhardt’erne gjorde stor lykke til kaffen og teen Den ene Line lavede seje [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,902 other followers

%d bloggers like this: