ternet squashtærte med oliven

ternet squashtærte med oliven

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

bund:

100 g smør (eller vegansk margarine)

100 g fuldkornshvedemel

100 g hvedemel

½ dl vand

 

fyld:

400 g squash

250 g nye løg

4 æg

1 ½ dl sojafløde eller piskefløde

1 dl snittede mynteblade

2 spsk friske timianblade

små sorte oliven

 

Ælt hurtigt smør, mel og vand sammen. Tilsæt også et lille drys salt.

Sæt dejen i køleskabet en halv times tid.

Skær den yderste grønne skal af squashene og del skallen i tynde strimler.

Skær squash og løg i skiver.

Rul dejen ud og læg den i en smurt bageform. Prik dejen med en gaffel og forbag den i en 200 grader varm ovn ca. 8 minutter.



Pisk æggene godt sammen med fløde, 1 tsk salt og friskkværnet peber. Tilsæt krydderurterne.

 Læg grøntsagerne i et pænt mønster på den forbagte bund. Hæld æggeblandingen over.

 Læg et ”gitter” af de tynde squashstrimler på tærten.  Hvis du har travlt, kan du naturligvis udelade denne dekoration.

 Sæt tærten i ovnen og bag den færdig, ca. 30 minutter.

Du kan også bage tærten som små portionstærter.


~ af kodfrifredag på 4. august 2011.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.889, der følger denne blog

%d bloggers like this: