hummus af edamamebønner

hummus af edamamebønner

____________________________________________________________________________________________________________________________________________


400 g edamamebønner (sojabønner, købes frosne i supermarkeder eller orientalske butikker)

ca. ½ dl vand

ca. ½ dl olivenolie

4 fed hvidløg

2 spsk tahin

et god håndfuld ramsløgblade eller grøn top af 4 forårsløg

citronsaft

 

Tø bønnerne op og bælg dem.

Purér dem groft i køkkenmaskinen sammen med vand, olie, hvidløg, tahin og snittet grønt.

Kom væden i lidt ad gangen. Du kan tilsætte mere olie, hvis du ikke er bange for kalorierne.

Smag humussen til med citronsaft, salt og peber.

 

tip

Du kan også smage til med chiliflager og/eller spidskommen

Du kan bruge friske ærter i stedet for bønner.


~ af kodfrifredag på 10. august 2011.

7 kommentarer to “hummus af edamamebønner”

  1. Kære Kirsten hvor er det en lækker og inspirerende hjemmeside, den er så interaktiv stort tillykke min skat knus fra den dovne på Ærø……………….

  2. hvor er det dog en mærkelig hjemmeside hi hi……… DET har jeg ikke sagt før kys!!!!

    Hold da op har du en robot ansat til at checke om komplimenterne ligner hinanden FOR meget hva ska man ik alt finde i cyperspace, jeg mener finde sig i…………

  3. Hej Kirsten.

    Kan hummus’en fryses ned?

    • Hi Ole,
      Hmmmm … jaaae, i nødstilfælde. Hvis du skal vælge mellem at fryse ned eller smide ud, så frys ned, men humussen ER altså bedst frisk. Den bliver lidt vandet, når den fryses og tøs op. Men prøv en lille portion og se, hvad du selv synes.
      Kh
      Kirsten

  4. Hej Kirsten! Jeg ved godt du er i Indien, men du får alligevel en kommentar for denne hummus med edamame bønner ;) for du kommer jo hjem igen. for Søren da, hvor smager det altså bare godt, og hurtigt lavet, yum yum. Knus fra Lone

    • Kære Lone,
      Mange tak for din hilsen. Dejligt at du kan lide humussen.
      Og selv om jeg lige nu er på Sri Lanka er din kommentar nået frem.
      Mange varme tropehilsener fra
      Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.889, der følger denne blog

%d bloggers like this: