tzatziki med et twist

tzatziki med et twist

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Måske kan man ikke rigtig tillade sig at kalde denne “salat” for tzatziki, men jeg synes jeg havde behov for lidt afveksling fra den ordinære græske klassiker, som blot laves med yoghurt, agurk, hvidløg og mynte.


3 dl yoghurt

½ spsk nigellafrø

½ spsk spidskommenfrø

1 bdt koriander

2 fed hvidløg

1 stor agurk

1 spsk olivenolie

 

Sæt yoghurten til af drypning i et kaffefilter.

Rist de to slags frø på en tør pande og stød dem let i morteren.

Hak korianderen.

Pres hvidløgene og rør dem i den afdryppede yoghurt sammen med de øvrige ingredienser.

Skær agurken i små terninger og rør dem i yoghurten.

Smag godt til med salt og peber.

Læg lidt olivenolie øverst på tzatzikien og drys med koriander.


tip

Du kan også tilsætte chili til salaten.

Tzatziki kan også serveres som tilbehør til frikadeller eller postejer – eller som en lille frokostret.

~ by kodfrifredag on 18. August 2011.

One Response to “tzatziki med et twist”

  1. Uhm…

    Herlig tzatziki. Jeg ynder også at tilsætte knuste korianderfrø. Det gir sådan et frisk pift.

    God weekend

    Kh
    Maj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,877 other followers

%d bloggers like this: