linsefrikadeller fra Libanon

 linsefrikadeller fra Libanon

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g røde linser

3 ½ dl vand

100 g bulgur

3 spsk snittet top af forårsløg eller purløg

2 fed finthakkede hvidløg

½ spsk spidskommen

½ spsk korianderfrø

1 tsk stødt kanel

chili efter smag

1 bdt koriander

3 spsk koncentreret tomatpasta

3 spsk olivenolie

citronsaft

frisk mynte

 

Kog linserne i vandet 20 minutter.

Kom bulguren i en sigte og hæld kogende vand over.

Tilsæt bulguren og de to slags løg til linserne, når de har kogt 15 minutter.

Fjern gryden fra varmen efter yderligere 3-5 minutter og lad blandingen stå under låg, til den er lunken.

Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande og stød dem i morteren.

Rør de to slags krydderier, kanel, chili og hakket koriander i farsen. Tilsæt også tomatpasta og olie og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.

Hvis farsen er for tør, tilsættes et par spsk vand ad gangen, indtil farsen er tilpas blød og sammenhængende. Farsen skal være så tilpas fast, at man kan forme frikadeller af den med hænderne. Frikadellerne skal ikke steges.

Form ca. 10 frikadeller af farsen. Klem dem godt sammen og rul dem evt. i finthakket mynte.

Servér yoghurt (evt. tzatziki med et twist) til samt oliven og citronbåde – og et stykke godt brød naturligvis – eller kogte kartofler.

Frikadellerne kan også spises med tilbehør af bagte grøntsager.

 

tip

Hvis du vil have frikadellerne med i madpakken, så læg dem i en lille halv peberfrugt eller snackpeber.

”Omslaget” sørger for, at frikadellerne klarer transporten, så de også er lækre, når du pakker madpakken op – og så får du samtidig et godt skud A- og C-vitamin.



~ by kodfrifredag on 15. September 2011.

6 Responses to “linsefrikadeller fra Libanon”

  1. Nammenam, det ser lækkert ud! Jeg bliver nok nødt til at udskifte bulguren med kogt quinoa og yoghurten med soja-yoghurt, men så er det da vist også bare om at komme igang. Jeg er vild med dit forslag om at komme dem i halve peberfrugter til madpakken!

    • Hi Karen,
      Det vil være helt fint med sojayoghurt. Når jeg skriver yoghurt, tænker jeg, at man selv kan vælge hvilken slags, man vil bruge.
      Hvis quinoa ikke binder nok, skal du måske tilsætte lidt majs- eller kikærtemel. God fornøjelse!
      Kh
      Kirsten

  2. De ser meget lækre ud! Er det rigtigt forstået, at de hverken skal steges eller i ovnen?

  3. kan de steges som falafel?

    • Hi Tulle,
      Opskriften på frikadellerne her er på u-stegte frikadeller.
      Jeg har ikke prøvet at stege dem, men HVIS du forsøger, foreslår jeg, at du tilsætter et æg og lidt soja- eller majsmel. Ellers tror jeg ingredienserne “smuldrer”.
      God fornøjelse!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,877 other followers

%d bloggers like this: