salat af perlebyg, bolsjerødbeder og valnødder med sennepsdressing

salat af perlebyg, bolsjerødbeder og valnødder med sennepsdressing

 


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g perlebyg (eller hele hvedekerner, rugkerner  perlerug eller perlespelt)

250 g rødbeder (gerne de stribede rød/hvide og gule)

300 g æbler

50 g rosiner

50 g valnødder

frisk krydderurt: fx persille, purløg, løvstikke etc.

 

sennepsdressing:

5 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

1-2 spsk grov sennep

2 spsk tamari

 

Kog byggen i vand der dækker 15-20 minutter. Afdryp og afkøl kornene.

Skær rødbederne i papirtynde skiver. Brug gerne en mandolin.

Skær æblerne i tynde både.

Bland alle ingredienserne til salaten.

Rør olien med citronsaft, sennep og tamari. Smag til med sukker, tamari, friskkværnet peber og sennep.

Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt.

Drys med den valgte krydderurt.



vegetarret, vegetaropskrift, veganeropskrift

~ by kodfrifredag on 3. November 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,904 other followers

%d bloggers like this: