salat af perlebyg, bolsjerødbeder og valnødder med sennepsdressing

salat af perlebyg, bolsjerødbeder og valnødder med sennepsdressing

 


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g perlebyg (eller hele hvedekerner, rugkerner  perlerug eller perlespelt)

250 g rødbeder (gerne de stribede rød/hvide og gule)

300 g æbler

50 g rosiner

50 g valnødder

frisk krydderurt: fx persille, purløg, løvstikke etc.

 

sennepsdressing:

5 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

1-2 spsk grov sennep

2 spsk tamari

 

Kog byggen i vand der dækker 15-20 minutter. Afdryp og afkøl kornene.

Skær rødbederne i papirtynde skiver. Brug gerne en mandolin.

Skær æblerne i tynde både.

Bland alle ingredienserne til salaten.

Rør olien med citronsaft, sennep og tamari. Smag til med sukker, tamari, friskkværnet peber og sennep.

Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt.

Drys med den valgte krydderurt.



vegetarret, vegetaropskrift, veganeropskrift

~ af kodfrifredag på 3. november 2011.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.832, der følger denne blog

%d bloggers like this: