kåldolmere med sur/sødt fyld og sennepssovs

 

kåldolmere med sur/sødt fyld og sennepssovs

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g røde linser

150 g porre

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

150 g æble

50 g jordnødder

50 g rosiner

4 tsk tørret timian

1 spsk citronsaft

150 g fast tofu

2 blade grønkål eller 1 bdt persille

2-3 spsk tamari

10 store blade hvidkål eller spidskål

purløg

 

sovs:

2 dl sojafløde

2-3 spsk grov sennep

1-2 spsk tamari

 

Kog linserne i vand, der dækker, 18 minutter. Se efter at de ikke koger tør. Hvis der er overskydende væde, afdryppes linserne.

Snit porre, skalotteløg og hvidløg. Svits de tre ting i olien, til løgene er klare.

Skær æblet i små terninger. Hak nødder og rosiner groft. Kom de tre ting på panden sammen med timian og citronsaft. Svits det hele et par minutter.

Smulder tofuen og hak grønkål eller persille. Rør det i fyldet og smag godt til med salt, peber og tamari.

Læg kålbladene i en stor gryde med kogende vand og lad dem simre et par minutter, til de er bløde. Skær det nederste grove af ribben af.

Fordel fyldet på kålbladene, fold siderne ind og luk dolmerne med en lille træpind. Sæt dem i et ovnfast fad.

Dolmerne kan laves hertili god tid.

Pensl dolmerne med lidt olie, når de skal serveres. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn 4-5 minutter. Tænd for grillen og lad dolmerne blive gyldne på oversiden.

Sovsen kan også laves i god tid: smag fløden til med sennep, tamari, friskkværnet peber og evt. en anelse citronsaft. Sovsen kan serveres varm eller kold.

Du kan servere ovnbagte rodfrugter til kåldolmerne – eller en salat med perlebyg.


~ af kodfrifredag på 10. november 2011.

5 kommentarer to “kåldolmere med sur/sødt fyld og sennepssovs”

  1. [...] Kåldolmere med sur/sød fyld og sennepssauce (fra Kødfri [...]

  2. Hej Kirsten. Det ser meget lækkert ud. Kan man bruge savoykål eller rødkål i stedet? Tænkte det kunne se flot ud med rødkål! :)
    Mange hilsner
    Julie

    • Hi Julie,
      Jo, du kan sagtens bruge rødkål eller savoykål i stedet for hvidkål. Du kan ogaså bruge spidskål.
      Måske kunne det være flot med en blanding af hvidkål, rødkål og savoykål? God fornøjelse med forsøget!
      Kh
      Kirsten

  3. Jeg lavede det med kinakål, det fungerede også rigtigt godt :)

    • Hi Mette, Tak for den melding. Det er altid dejligt at høre om andres erfaringer, og kinakålen hører man ellers ikke så meget til i øjeblikket. Faktisk har også jeg lige set, at man nu kan købe palmekål. Den vil også være anvendelig til dolmerne.
      Kh Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.925, der følger denne blog

%d bloggers like this: