ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt

ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

200 g perlebyg (eller perlespelt eller perlerug)

1 dl basilikumpesto (købes evt. på glas)

100 g skalotteløg

5-6 blade grønkål

250 g små tomater

2 tsk råsukker

600 g kartofler

2 tsk tørret basilikum

olivenolie

 

Kog perlebyggen i vand, der dækker, 10 minutter. Hæld væden fra (gem den) og kom kornene  i en skål. Rør pestoen i og smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Læg byggen i et lavt ovnfast fad. Hæld ca. 2 dl af kogevandet ved (det skal knap dække kornene).

Hak løgene og hak grønkålen meget fint. Strø begge dele på byggen.

Skær tomaterne igennem og læg dem i et kvadrat midt på grønkålen. Drys sukkeret på tomaterne.

Høvl kartoflerne i ganske tynde skiver og læg dem i et par lag udenom tomaterne hele vejen rundt i fadet.

Drys kartoflerne med basilikum, salt og peber og dryp med et par skefulde olie.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til kartoflerne er gyldne, 30-40 minutter.

vegetarret, vegetaropskrift, veganeropskrift

~ by kodfrifredag on 8. December 2011.

4 Responses to “ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt”

  1. Hej Kirsten
    Jeg har lige lavet denne her idag, for føste gange – og det var fantastisk!
    TUSIND tak, både for denne opskrift, din blog og dine bøger :o)

    • Hi Jess,
      TUSIND tak til dig for din hilsen. Korn og kartofler sammen er faktisk vældig godt – og så får man alle de rigtige proteiner. Jeg synes selv, denne ret er meget “tilfredsstillende” at spise. Man bliver mæt på en god måde.
      Jeg håber, at jeg også fremover kommer med noget, du kan lide!
      Kærlige hilsener
      Kirsten

  2. Uhmm, endnu et sikkert hit.
    Nyd nu endelig varmen lidt for alle os andre :-)
    Kh
    Tina

    • Dejligt at du kan lide bygretten ogsaa. JEG nyder varmen og sender mange tanker til kolde Danmark. Her venter et spaendende madkursus, saa vaer parat til curryretter!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,902 other followers

%d bloggers like this: