ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt

ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

200 g perlebyg (eller perlespelt eller perlerug)

1 dl basilikumpesto (købes evt. på glas)

100 g skalotteløg

5-6 blade grønkål

250 g små tomater

2 tsk råsukker

600 g kartofler

2 tsk tørret basilikum

olivenolie

 

Kog perlebyggen i vand, der dækker, 10 minutter. Hæld væden fra (gem den) og kom kornene  i en skål. Rør pestoen i og smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Læg byggen i et lavt ovnfast fad. Hæld ca. 2 dl af kogevandet ved (det skal knap dække kornene).

Hak løgene og hak grønkålen meget fint. Strø begge dele på byggen.

Skær tomaterne igennem og læg dem i et kvadrat midt på grønkålen. Drys sukkeret på tomaterne.

Høvl kartoflerne i ganske tynde skiver og læg dem i et par lag udenom tomaterne hele vejen rundt i fadet.

Drys kartoflerne med basilikum, salt og peber og dryp med et par skefulde olie.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til kartoflerne er gyldne, 30-40 minutter.

vegetarret, vegetaropskrift, veganeropskrift

~ af kodfrifredag på 8. december 2011.

4 kommentarer to “ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt”

  1. Hej Kirsten
    Jeg har lige lavet denne her idag, for føste gange – og det var fantastisk!
    TUSIND tak, både for denne opskrift, din blog og dine bøger :o)

    • Hi Jess,
      TUSIND tak til dig for din hilsen. Korn og kartofler sammen er faktisk vældig godt – og så får man alle de rigtige proteiner. Jeg synes selv, denne ret er meget “tilfredsstillende” at spise. Man bliver mæt på en god måde.
      Jeg håber, at jeg også fremover kommer med noget, du kan lide!
      Kærlige hilsener
      Kirsten

  2. Uhmm, endnu et sikkert hit.
    Nyd nu endelig varmen lidt for alle os andre :-)
    Kh
    Tina

    • Dejligt at du kan lide bygretten ogsaa. JEG nyder varmen og sender mange tanker til kolde Danmark. Her venter et spaendende madkursus, saa vaer parat til curryretter!
      Kh
      Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.926, der følger denne blog

%d bloggers like this: