pizzaer med kartofler og svampe

pizzaer med kartofler og svampe

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Denne portion er til 4 store pizzaer. Du kan også lave 16 små pizzaer. Det er dem, jeg kalder “lommepizzaer”, og de er praktiske til madpakken – ligesom calzoner.


calzoner

Du kan også bage calzoner af dejen. Calzone er en “lukket” pizza, hvor man lægger fyldet på halvdelen af dejen. Derefter folder man dejen sammen og “forsegler” den i kanten med en gaffel.

Du kan vælge svampefyldet (kartoffelfyldet er ikke så velegnet)  - eller du kan bruge en blanding af svitsede løg, hvidløg, spinat og hytteost smagt til med reven muskatnød, salt og peber.


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


dej til 4 pizzaer eller 16 ”lommepizzaer” eller calzoner

 

1 tsk gær

4 dl lunkent vand

1 tsk salt

½ tsk sukker

3 spsk olivenolie

150 g grahamsmel

300-350 g hvedemel


Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og grahamsmel.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket en times tid.

Ælt dejen igennem igen og tril den til 4 (evt. 16) lige store kugler.

Rul kuglerne ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Læg det valgte fyld på og bag pizzaerne i en 225 grader varm ovn 10-12 minutter.

Calzoner bages ca. 15 minutter.


tip

Du kan bage bundene og lægge dem, du ikke bruger straks, i fryseren.

Tø bundene op, når du skal bruge dem, læg det valgte fyld på og sæt dem i en 200 grader varm ovn 8-10 minutter.

Du kan dele dejen i to og bage halvt pizzaer/halvt calzoner. 


svampefyld til pizzeaer

5 forårsløg

2 spsk olivenolie

200 g svampe, fx friske shiitakesvampe og champignon

ca. 2 dl mangoketchup eller alm. tomatketchup

1 helt hvidløg (kan udelades)

1 dl hakkede, sorte oliven

1 spsk tørret oregano


Snit forårsløgene og svits dem i olien er par minutter.

Skær svampene i skiver (fjern stokkene fra shiitakesvampene) og svits svampene med 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.

Smør ketchup på pizzadejen og læg svampene på i et pænt mønster. Skær hvidløgsfeddene i skiver og læg dem på sammen med de sorte oliven.

Drys med oregano og sæt pizzaerne i ovnen, se ovenfor.


tip

Du kan lægge skiver af mozzarellaost på pizzaerne.


kartoffelfyld til pizzaer

Smør dejen med ketchup som ovenfor.

Skær papirtynde skiver af kartofler og læg dem på i et pænt mønster. Drys med snittet forårsløg, hakkede oliven og skiver af hvidløg.

Pensl overfladen med olie og drys med lidt salt og tørret timian eller oregano.

Bag pizzaerne som ovenfor.



vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift

~ af kodfrifredag på 22. marts 2012.

2 kommentarer to “pizzaer med kartofler og svampe”

  1. Hej Kirsten,
    Kan man erstatte hvedemelet med f.eks. kamut? Jeg vil helst undgå alm. hvede.

    • Kære Birgitte,
      Det tror jeg bestemt, du kan. Jeg har ikke selv prøvet at bage med kamut, men hvis det er malet som hvedemel, burde det fungere.
      Kh
      Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.767, der følger denne blog

%d bloggers like this: