ramsløgsuppe – en helt vild suppe

ramsløgsuppe – en helt vild ret

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Her er et hit af en supersund forårssuppe. Og så er ingredienserne næsten gratis, hvis du selv samler ramsløg og skvalderkål i naturen.


100 g løg

2 spsk olivenolie

200 g kartofler

ca. 7 dl grøntsagsbouillon

50 g ramsløg

50 g små nye skud af skvalderkål og/eller brændenælder

1 dl sojafløde eller anden fløde + 4 spsk

50 g cashewnødder eller mandler (kan udelades)

citronsaft

evt. 4 grønne asparges

 

Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.

Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Kog løg og kartofler under låg ca. 8 minutter.

Snit de vilde planter og kom dem i gryden. Lad suppen koge op og fjern gryden fra varmen.

Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen. Tilsæt fløden.

Hak nødder eller mandler fint, fx i persillehakkeren, og kom dem i suppen.

Varm suppen op til kogepunktet og smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Hvis du laver suppen sent på sæsonen, kan du nå at servere den med nye danske asparges.

Læg i givet fald de fire asparges i suppen sammen med nødder/mandler. Du kan evt. skære aspargesene i mindre stykker.

Servér suppen portionsvis. Sæt en spsk fløde på suppen og drys med lidt hakkede nødder/mandler og lidt frisk ramsløg.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

se også ramsløgpesto:

ramsløgpesto.1

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret

~ by kodfrifredag on 19. April 2012.

4 Responses to “ramsløgsuppe – en helt vild suppe”

  1. virkelig lækkert, jeg brugte citronpeber i mangel på frisk citron.

    • Dejligt at du også kan lide suppen, Ann-Christina. Jeg er selv vild med den.
      Og tusind tak for fiffet med citronpeber. Det er en god idé.
      Kh
      Kirsten

  2. Kan suppen laves dagen før den skal serveres? Bliver den bedre eller ej af at stå nogle timer? Bedste hilsner Lene

    • Hi Lene,
      Ja, du kan sagtens lave suppen dagen før, den skal serveres (sæt den i køleskabet). Du kan også fryse den. Faktisk har jeg selv serveret den kold i dag for frokostgæster. Og den er lige så lækker kold som varm.
      Jeg synes dog ikke, at den bliver bedre af at stå nogle timer. Den er bare god fra “fødslen”!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,901 other followers

%d bloggers like this: