salat caprese – tomat og mozzarella

salat caprese – tomat og mozzarella

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

4 store bøftomater

100 g mozzarellaost

4 spsk basilikumpesto

frisk basilikum

evt. 4 tynde træpinde

 

Den italienske forret bliver bedst, hvis du kan finde solmodne bøftomater, men andre slags tomater kan sagtens bruges.

Salat caprese serveres normalt som skivede tomater på et fad med mozzarellaost og basilikumblade på toppen. Salaten dryppes med olivenolie.

Jeg har imidlertid opgraderet salaten lidt og lavet en ”opretstående” model samt tilføjet basilikumpesto.

Det er muligt at købe basilikumpesto på glas, men som regel smager den ikke særlig godt. Du kan selv lave pestoen, se her. Lav ½ portion til denne salat.

 

Skær hver tomat i 4 skiver.

Skær 12 skiver af mozzarellaen.

Læg tomaterne sammen med osten imellem og dryp med lidt pesto mellem hvert lag.

Servér salaten med frisk basilikum.

Sæt evt. en tynd træpind gennem tomaterne. Så er du sikker på, at de ikke vælter.

 

 

 Solmodne bøftomater gør sig bedst i salat caprese.

 

 

~ by kodfrifredag on 2. August 2012.

2 Responses to “salat caprese – tomat og mozzarella”

  1. Sikke en sød idé med træpinden i midten!
    Jeg er helt vild med solmodne bøftomater – som i Østrig kaldes “paradeiser” (også ”Paradiesapfel” = paradisæble) og dette ord henviser direkte til ”paradis”.
    Den blev også kaldt ”Liebesapfel” (= kærlighedsæble) eller ”Goldapfel” (=guldæble) , som på italiensk jo hedder ”pomodoro”. Først i det 19. årh. fik det navnet ”tomat”, som aztekerne kalder frugten: xitomatl (kilde:wikipedia)
    Når jeg sker en tomat igennem med en skarp kniv – enten midt over eller på tværs – må jeg lige se på det billede, jeg får serveret, det ligner et træ hhv. to træer med roderne samlet i midten – eller noget helt andet. Smukt er det i hvert fald.
    Udover den gode smag får man også noget for øjet.
    Tak for opskriften, Kirsten!
    Kh
    Erika

    • Kære Erika,
      Mange tak for dine interessante oplysninger om tomaten. Ikke underligt, at den bliver kaldt noget med guld, kærlighed etc. – for det ER en skøn frugt, især hvis den er solmoden. Og som du skriver: den er også så smuk. Det er i det hele taget en god idé at glæde sig over grøntsagernes former og farver, når man arbejder med dem i køkkenet. Det giver en ekstra glæde ved tilberedningen.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,902 other followers

%d bloggers like this: