bagte løg m. linsefyld

bagte løg med linsefyld

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 tørrede shiitakesvampe

6-8 gule løg (knap 1 kg)

4 fed hvidløg

4 spsk smuldret fetaost, evt. vegansk ost

4 spsk hakkede, tørrede tomater i olie eller dine egne ovntørrede tomater

1 dl kogte linser

1/2 spsk tørret timian

3 spsk rasp

1 spsk citronsaft

olivenolie

 

Udblød svampene i rigeligt vand en halv times tid.

Skær et ”låg” af løgene. Fjern forsigtigt de inderste lag i både løgene og ”lågene”. Brug en skarp kniv. Der skal være ca. to lag løg tilbage. Hak det udtagne.

Hak hvidløgene og de udblødte svampe (gem vandet).

Svits hakket løg, hvidløg og svampe i 2 spsk olivenolie ved rask varme. Svits til løgene er let gyldne.

Bland fetaost, tørrede tomater, linser og timian. Kom løgene i og tilsæt rasp, citronsaft og et par spsk udblødningsvand fra svampene. Smag godt til med salt og peber.

Pres fyldet sammen og lad det stå et kvarters tid, til raspen er blød.

Kom fyldet i løgene. Pres det sammen og top det lidt op.

Der vil sikkert være for meget fyld. Varm det i en lille skål i ovnen og giv det til løgene separat.

Hæld ca. 2 dl kogende væde (evt. bouillon og svampevæde) i et lavt ovnfast fad. Sæt løgene i væden og læg løg-”lågene” på. Pensl løgene med olie.

 

 

Dæk fadet med folie og sæt det i en 190 grader varm ovn 30 minutter.

Fjern folien og pensl løgene igen. Sæt dem atter i ovnen, til de er gyldne, ca. 10  minutter.

Servér fx kartoffelsalat og en salat med perlebyg, perlespelt eller perlerug til løgene.

Hvis du vil have sovs til retten, så vælg fx en romescosovs med hakkede nødder.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

romescosovs

Den spanske nøddesovs, romesco, passer godt til de farserede løg. Men du kan sagtens spise retten uden sovs.

Klik på billedet, så får du opskriften.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Servér gerne en kartoffelsalat til de fyldte løg, foruden kornsalaten.

 

 

~ by kodfrifredag on 24. August 2012.

2 Responses to “bagte løg m. linsefyld”

  1. Altså, Kirsten! Allerede synet lader tænderne løbe i vand! Det kalder jeg Mad-Kunst! må du have en smuk weekend,
    kh Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,898 other followers

%d bloggers like this: