rødbedesuppe og rødbederemoulade

borsch og rødbederemoulade

______________________________________________________________________________________________________________________

borsch

50 g løg

2 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

150 g kartofler

100 g persillerod

300 g rødbeder

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

1-2 spsk ris- eller vinedddike

4 spsk crèmefraiche eller sojayoghurt (kan udelades)

frisk, reven peberrod

frisk dild


Hak løg og hvidløg og svits dem i olien. Skær grøntsagerne i små tern. Kom dem i gryden sammen med bouillonen og kog dem møre ca. 15 minutter.

Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Måske skal der tilsættes mere bouillon.

Smag til med salt, peber og eddike.

Smag crèmefraichen til med reven peberrod og salt.

Servér suppen brandvarm i kopper eller glas, evt. med en skefuld crèmefraiche på toppen. Drys med dild.

Giv også et godt stykke groft bød til.

Har du kogt for mange rødbeder, kan du lave den rødbederemoulade. Og suppen og remouladen kan fint serveres sammen som to små forretter.


rødbederemoulade

laves af kogte rødbeder. Hak dem mere eller mindre fint efter smag.

Smag mayonnaise eller silketofu til med sennep, salt, peber, hakkede cornichoner (små syltede agurker) og hakkede kapers.

Vend rødbederne i mayonnaisen eller tofuen.

 

 


~ by kodfrifredag on 23. November 2009.

3 Responses to “rødbedesuppe og rødbederemoulade”

  1. Alt dette er en RØIGTØIGT god ide, Kirsten!

    Annika

  2. Kære Kirsten – et spændende projekt, lækre opskrifter, gode råd, en kærlig gave til alle de der vælger en kødfrifredag eller anden kødløsdag. Lykke til knus Rie Møller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: