frittata – italiensk æggekage

hovedret til 4 personer



Frittata er en italiensk æggekage, der kan laves med mange slags grøntsager, fx squash eller auberginer.

Her er min egen frittata med kartofler bagt i ovnen.


150 g løg

300 g porrer

4 fed hvidløg

1/2 dl olivenolie

700 g kartofler

1 bdt dild

100 g fast gedeost (kan udelades)

5 æg

5 spsk mælk eller sojamælk

4 spsk frisk reven parmesanost



Snit løg, porrer og hvidløg. Svits dem i olivenolien.

Skær kartoflerne i tynde skiver. Svits dem med 5-6 minutter.

Bland klippet dild i og tilsæt salt og peber.

Kom halvdelen af grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Skær gedeosten i skiver og læg dem på. Fordel resten af grøntsagerne øverst.

Pisk æggene sammen med væden og tilsæt lidt salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne og drys med parmesanost.

Bag kartoffel»kagen« i en 190 grader varm ovn 35-40 minutter.


~ by kodfrifredag on 9. December 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: