speltsalat

speltsalat m. græskarkernedressing

_________________________________________________________________________________________________________________________

150 g marineret tofu (kan udelades eller erstattes af 2 dl kogte bønner)

4 dl kogt spelt (eller andet korn, fx perlebyg)

1 forårsløg

2 stængler bladselleri

8 blomme- eller sherrytomater

2 dl majskerner


græskarkernedressing:
1 dl græskarkerner

2 spsk hakket koriander

2 fed presset hvidløg

4 spsk limesaft

4 spsk rapsolie


Smulder tofuen i kornene.

Snit forårsløget og bladsellerien fint. Skær tomaterne i kvarte. Bland alle grøntsagerne med korn og tofu.

Findel græskarkernerne i blenderen og tilsæt de andre ingredienser sammen med så meget vand, at dressingen bliver flydende.

Smag til med sukker, salt og peber (tilsæt evt. også et nip chiliflager). Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

~ by kodfrifredag on 9. December 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: