rosenkålssuppe

__________________________________________________________________________________________________________________________________

100 rødløg

4 fed hvidløg

evt. 1 chili (kan udelades)

4 spsk olivenolie

2 spsk reven ingefær

300 g kartofler

ca. 1 l grøntsagsbouillon

2 tsk tørret timian

400 g rosenkål

2 grønkålsblade (eller 1 bdt persille)

200 g gulerødder

2 stilke bladselleri

2 dl kogte, hvide bønner (kan udelades)

evt. citronsaft


Hak løg og hvidløg – samt evt. chili – og svits grøntsagerne i olien, til løgene er klare. Tilsæt ingefæren.

Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med timian. Hæld 8 dl bouillon ved. Lad suppen simre under låg ca. 8 minutter.

Skær rosenkålene i kvarte og kom dem i gryden. Kog suppen endnu 5 minutter. Hak grønkålen fint, skær gulerødder og bladselleri i skiver og kom de tre ting i suppen sammen med bønnerne. Kog den yderligere 2 minutter. Måske skal der tilsættes lidt mere bouillon.

Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.


~ by kodfrifredag on 22. December 2009.

2 Responses to “rosenkålssuppe”

  1. […] der hjemmebagte, koldhævede rug/hvedeboller til fra min nye ovn. Opskriften på suppen finder du her Birthe valgte de sidste 3 farver til sit halstørklæde, der faktisk snart er færdigt. Line […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: