rødkålssalat med rosiner, æbler og clementiner

rødkålssalat med rosiner, æbler og clementiner

_____________________________________________________________________________________________________________________________

1/2 dl rosiner

1/2 lille rødkålshoved

2 pigeonæbler

2 clementiner

3 spsk græskarkerner


krydderdressing:

4 spsk 0livenolie

2 spsk balsamico

1 fed hvidløg

1 tsk kanel

1 tsk knuste nelliker

1-2 tsk knust spidskommen

lidt reven muskatnød


Læg rosinerne i blød et par timer. Snit rødkålen papirtyndt. Skær æblerne i små terninger. Skær clementinfileterne i mindre stykker og bland det hele med de afdryppede rosiner.

Rør en dressing af olie, balsamico, presset hvidløg og krydderier. Smag godt til med salt, peber og evt. et nip sukker – og måske lidt flere krydderier.

Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt. Lav gerne salaten et par timer før den skal spises – og sæt den i køleskabet. Drys med græskarkerner inden serveringen.


variation

Hvis du foretrækker varm rødkål så lad fintsnittet kål og tern af æbler simre i balsamico 15-20 minutter. Tilsæt krydderier som ovenfor – og tilsæt evt. også et par laurbærblade og knust allehånde – samt en sjat rødvin. Smag til med salt og sukker.

 

 

vegetaropskrift, vegetarret, veganerret

~ by kodfrifredag on 2. January 2010.

One Response to “rødkålssalat med rosiner, æbler og clementiner”

  1. Hey Nice blog tanks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: