marokkansk kikærtesuppe

marrokansk kikærtesuppe

 
 
 ________________________________________________________________________________________________________

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

 8 dl grøntsagsbouillon
 
8 tørrede abrikoser
 
3 stilke bladselleri
 
 evt. et nip safran
 
 100 g meget tynd spaghetti
 
 2 håndfulde spinat
 
 3 dl kogte kikærter
 
 koriander eller bredbladet persille
 
 harissa
 
 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Hæld bouillonen ved og bring suppen i kog.

Skær abrikoserne i meget små terninger og kom dem i suppen. Snit bladsellerien og tilsæt den sammen med spaghettien.

Hvis du bruger safran, så stød trådene i en morter med lidt groft salt. Hæld kogende vand ved og opløs safranen. Kom væden i suppen og læg låg på gryden. Lad suppen simre 6 minutter.

Kom spinat og kikærter i. Varm dem igennem og smag til med salt og peber.

Servér suppen drysset med hakket grønt og harissa i en skål ved siden af.

________________________________________________________________________________________________

 

harissa

Harissa  er en stærk chilipasta, som spises meget i Nordafrika. Harissa kan købes i indvandrerbutikker.

Du kan også lave din egen harissa af 1-2 grillede og flåede røde peberfrugter, 2 finthakkede røde chili (fjern kernerne), 2 spsk hakkede rødløg, 3 fed knust hvidløg og 1 spsk olivenolie. Purér ingredienserne og smag godt til med ristede og knuste spidskommen-, fennikel- og korianderfrø + citronsaft og salt.

 

~ by kodfrifredag on 13. January 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: