Bønnegullasch


 


 1/2 kg rødbeder

 150 g løg

 2 fed hvidløg

 300 g gulerødder

 300 g kartofler

 2-3 skorzonerrødder

 4 spsk olivenolie

 2 tsk ristede spidskommenfrø + lidt ekstra

 1 tsk paprika

 4 dl grøntsagsbouillon

 4 dl kogte brune eller sorte bønner (se under ”Her hjælper kun bønner” – eller køb kidneybønner på dåse)

 2 spsk hvedemel

 evt. 2 dl crèmefraiche

 persille

 spirer

 

Kog rødbederne 20-40 minutter afhængig af størrelsen. Kog dem evt. dagen i forvejen. Hak løg og hvidløg.

Skær gulerødder og kartofler i små tern. Skær skorzonerrødderne i 1 cm stykker. Svits de fem ting i olien, til løgene er klare.

Flå rødbederne og skær dem i små tern. Kom dem i gryden sammen med krydderier, et drys salt og bouillon. Lad retten simre under låg 10 minutter.

Tilsæt bønnerne og varm dem igennem. Smag til.

Rør melet ud i lidt vand og rør jævningen i retten. Lad den koge igennem.

Servér evt. gullaschen med crèmefraiche smagt til med spidskommen, salt og hakket persille. Giv desuden løskogte ris, quinoa eller amaranth til.

Drys med spirer og lad evt. en enkelt kogt skorzonerrod svæve øverst, hvis du serverer retten i et glas.

~ by kodfrifredag on 20. January 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: