broccolisalat med bønner og tranebær

__________________________________________________________________________________________________________________________

1 dl tørrede tranebær

150 g perlebyg eller perlespelt

 

 

 

250 g broccoli

4 dl kogte brune bønner eller kidneybønner (evt. 1 dåse bønner)

1/2 dl sesamfrø


 

 

 

dressing:

4 dl olivenolie

2 spsk citronsaft

1 fed knust hvidløg

2 tsk stødt spidskommen


Sæt tranebærrene i blød en halv times tid.

 

Kog kornene i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter. Tyg på et par korn for at mærke, om de er møre. Hæld evt. overskydende vand ud og afkøl kornene.

Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Læg broccolien i kogende vand 1 minut og afdryp den (du kan også bruge brocollien rå).

Bland broccolien, afdryppede tranebær, kogte frø og bønner samt sesamfrø.

Rør dressingen sammen og smag den til med salt, peber og spidskommen. Hæld den over salaten og vend rundt.



~ by kodfrifredag on 3. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: