cremet bønnesuppe

cremet bønnesuppe

______________________________________________________________________________________________________________________________

150 g porrer eller løg

4 fed hvidløg

1 chili (kan udelades)

4 spsk olivenolie

150 g kartofler

200 g selleri

1/2 l kogte limabønner (se under “her hjælper kun bønner”)

2 tsk tørret estragon

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

evt. 1 dl sojafløde eller piskefløde

citronsaft

1 bdt persille

4 spsk finthakkede tørrede tomater i olie


Snit porrerne og hvidløgene (samt evt. chilien) og svits dem i olien 5 minutter.

Skær kartofler og selleri i små terninger og kom dem i gryden sammen med bønner, estragon og bouillon. Læg låg på gryden og lad

suppen simre 10-12 minutter.

Hæld suppen i blenderen og blend til den er ensartet. Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt evt. lidt fløde og måske lidt mere bouillon.

Smag suppen til med salt og citronsaft (og peber hvis du ikke har brugt chili).

Servér suppen portionsvis drysset med hakket persille og hakkede tomater.


~ by kodfrifredag on 3. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: