fransk sellerisalat

fransk sellerisalat


1/2  lille selleri

citronsaft

ca. 1/2 dl økologisk mayonnaise

dijonsennep

1 bdt persille



Riv sellerien groft og vend straks lidt citronsaft i (du kan også lægge den revne selleri i kogende vand et par sekunder – men det er ikke nødvendigt).

Smag mayonnaisen til med sennep, citronsaft samt salt og peber. Hak persillen og vend den i mayonnaisen sammen med den revne selleri.

Sellerisalaten er fin som frokostret, men den kan også serveres som tilbehør til en hovedret.


~ by kodfrifredag on 3. February 2010.

2 Responses to “fransk sellerisalat”

  1. Uhmm, jeg elsker denne sellerisalat. Første gang, vi smagte den, var hos Dansk Vegetarforenings bod på Grøntsagsfestivallen på Halmtorvet. Siden har den været en genganger til julemaden og i de mørke vintermåneder. Selv drengene kan lide den. Vi smagte den igen på Mad Food festivalen, hvor du serverede den igen. Altid lækker og frisk – jeg pepper den dog lidt op med knust chili og halv mayonnaise og halv skyr – men jeg skal – modsat dig – passe lidt på vægten.

    Venligst Birte

    • Kære Birte,
      Tak for din hilsen. Det er da sjovt, at du har smagt min sellerisalat hele to gange! Og dejligt at høre, at du også er vild med den. Det er en god idé at spare på mayonnaisen, hvis man skal tælle kalorier. Tak for tippet med skyr.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: