kartoffelfoccacia med gedeost


100 g kogte kartofler

10 g gær

2 ½ dl lunkent vand

150 g speltmel

100 g hvedemel + ca. 100 g


½ kg kartofler

2 hele hvidløg

180 g gedeost i rulle (kan udelades)

olivenolie

frisk rosmarin



Mos de kogte kartofler. Rør gæren ud idet lune vand og tilsæt ½ tsk sukker og 2 tsk salt. Rør kartoffelmos, speltmel og 100 g hvedemel i væden. Rør dejen i en dejmaskine 5 minutter – eller brug dejkrogene i en elpisker. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet til næste dag, evt. længere.

Ælt dejen godt igennem med det sidste hvedemel, når du ønsker at bage foccaciaen. Dejen skal være let og smidig. Pres den ud i en kvadratisk bageform på ca. 35×30 cm. Skær kartoflerne i papirtynde skiver (du behøver ikke at skrælle dem). Skær også hvidløgsfeddene og gederullen i skiver.

Læg ført hvidløgs- og osteskiverne på dejen og fordel kartoffelskiverne ovenpå. Pensl med olivenolie og drys med rosmarin og salt (gerne Maldon).

Dæk foccaciaen med folie og sæt den i en 225 grader varm ovn 15 minutter. Fjern folien og bag den yderligere ca. 35 minutter ved 200 grader, til dejen er gennembagt og overfladen gylden.



tip

Hvis du udelader gedeosten så dæk evt. dejen med et lag hummus. Det smager dejligt og giver gode proteiner.

Lav evt. en dobbelt portion dej og bag almindelige boller eller brød samtidig med foccaciaen.

Du kan lade dejen stå i køleskabet i flere døgn, før du bruger den.


~ by kodfrifredag on 3. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: