shepherds pie

shepherds pie

er en gammel engelsk klassiker med en bund af grøntsager (og oksekød som her er erstattet af tofu og svampe) dækket af kartoffelmos.

Det er ikke verdens hurtigste ret, men den er besværet værd! Lav evt. kartoffelmosen i forvejen, så er arbejdet mere overkommeligt.


__________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffelmos:

700 g kartofler

250 g selleri (kan erstattes af kartofler)

½ dl olivenolie

ca. ½ dl kartoffelvand, sojamælk eller alm. mælk

½ dl sesamfrø


bund:

100 g løg

4 fed hvidløg

200 g porre

4 spsk olivenolie

250 g champignon

2 spsk citronsaft

2 tsk tørret timian

2 tsk tørret, stødt rosmarin

250 g tomater (evt. 1 dåse økologiske tomater)

200 g marineret eller røget tofu (kan erstattes af 4 dl kogte kidneybønner eller kikærter)

1 bdt persille


 

 

Lav kartoffelmosen: skær kartofler og selleri i små terninger og kog dem møre i vand uden salt, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra (gem det

til en suppe eller drik det – det er stærkt basedannende).

Damp kartoflerne helt tørre i gryden. Mos kartoflerne i en kartoffelpresser eller pres dem gennem en sigte. Rør mosen med olie og så

meget væde, at den bliver tilpas lind. Smag til med salt og peber.

Hak løg og hvidløg. Snit porren. Svits de tre ting i olien til løgene er klare.

Skær svampene i skiver og kom dem på panden sammen med citronsaften og krydderurterne.

Skær tomaterne i mindre stykker (hvis du bruger dåsetomater så gem væden og brug den til en hurtig tomatsuppe) og tilsæt dem. Svits

grøntsagerne endnu 5 minutter. Smag godt til med salt og peber og evt. mere timian og/eller rosmarin.

Skær tofuen i små terninger og bland dem i. Hak persillen og rør halvdelen i grøntsagerne.

Læg fyldet i en rund tærteform og dæk det med kartoffelmosen. Hvis du har tid og lyst, så sprøjt lidt af mosen på med en bollesprøjte.

Drys sesamfrøene på og pres dem lidt ned i mosen.

Bag pien i en 200 grader varm ovn, til den er let gylden, ca. 20 minutter. Drys med resten af persillen.


~ by kodfrifredag on 3. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: