spelt/havregrynsbrød

 

 

15 g gær

½ l lunkent vand

½ dl olivenolie

1 tsk sukker

2 tsk salt

300 g speltmel

100 g havregryn

150 g durummel

ca. 200 g alm. hvedemel


Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, sukker og salt.

Rør speltmel, havregryn og durummel i vandet en ad gangen.

Ælt dejen i køkkenmaskinen – eller brug elpiskerens dejkroge. Ælt ca. 5 minutter. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i

køleskabet til næste dag – evt. længere.

Ælt dejen igennem, når du vil bage brødet. Ælt så meget hvedemel i, at dejen bliver blank og elastisk. Lad dejen hæve et par timer.

Ælt dejen igen og form den til boller, brød eller flutes. Sæt brødene på en bageplade og pensl dem med vand.

Bag brødene i en 225 grader varm ovn 10 minutter.

Skru ned til 200 grader og bag brødene endnu ca. 15 minutter.


~ by kodfrifredag on 3. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: