grønkålssuppe m. bønner og chili

grønkålssuppe



________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 tørrede shiitakesvampe (eller andre tørrede svampe)

150 g røget tofu (kan udelades eller erstattes af 2 dl kogte limabønner)

olivenolie

150 g løg eller porre

4 fed hvidløg

et drys chiliflager

300 g kartofler (gerne bagekartofler)

ca. 1 l grøntsagsbouillon

4-5 blade grønkål


Læg svampene i blød et par timer.

Skær tofuen i små terninger og steg dem gyldne i et par spsk olie. Sæt dem til side.

Snit løg eller porre og hak hvidløgene. Svits dem i et par spsk olie 3-4 minutter. Tilsæt chilien. Skær svampene i tynde skiver (smid stokkene ud) og skær kartoflerne i små terninger. Kom de to ting i gryden. Hæld bouillonen ved og læg låg på gryden. Lad suppen simre 10-15 minutter. Mas ca. halvdelen af kartoflerne med en træske, så suppen tykner lidt.

Hak grønkålen groft med en kniv (fjern ribberne i midten). Kom kålen i suppen og lad den simre endnu 5 minutter. Kom den stegte tofu i, varm den igennem og smag til med salt.

.

.

~ by kodfrifredag on 10. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: