svampecreme

svampecreme

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Denne svampecreme er fin som pålæg på rugbrød. Den kan også bruges som dip til rå grøntsager – eller som “sovs” til pasta.

 

 

en lille håndfuld tørrede Karl Johansvampe

50 g løg

2 fed hvidløg

250 g svampe: rørhatte, bøgehatte, østershatte, champignon – eller hvad du har)

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamico

½ dl mandler

1 spsk ristet sesamolie

limesaft

tamari


Læg svampene i blød et par timer.

Hak løg og hvidløg samt udblødte og friske svampe.

Svits alle ingredienserne i olie ved rask varme. Tilsæt balsamicoen og lad den koge ind. Drys med lidt salt og peber og fjern panden fra varmen.

Purér svampene, fx med en stavblender. Hak mandlerne fint, kør dem fx gennem en persillehakker. Rør dem godt sammen med svampecremen og smag til med sesamolie, lidt limesaft samt tamari.


tip

Den ristede sesamolie giver en let røget smag. Hvis du ikke bryder dig om den, så udelad olien.



~ by kodfrifredag on 10. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: