hummus

hummus

________________________________________________________________________________________________________________________________

1/2 l kogte kikærter, se evt. under: kogning af bønner

saft af 1 citron

ca. 1 dl olivenolie

2-3 fed hvidløg

evt. spidskommen

evt. tahin

.

Purér kikærterne i blenderen med så meget vand, at blenderen kan køre. Nogle vil gerne have en meget finmalet hummus, andre foretrækker den grov.

Hvis du vil have din hummus meget fin og cremet, så tilsæt mere vand.

Kom pureen over i en skål og rør den med citronsaft, olivenolie, presset hvidløg samt salt og peber.

Smag til og vurdér konsistensen. Tilsæt om nødvendigt mere vand.

Du kan også komme mere olie i – det afhænger kun af dit forhold til kalorier.

Du kan yderligere smage hummusen til med spidskommen eller tahin.

Giv gerne citronbåde og oliven til hummus, drys evt. med hakket persille.


tip

Du kan også tilsætte chili til din hummus.

Hummus egner sig fint som pålæg, som tilbehør til grøntsagsretter – eller som dip til grøntsagsstave.



~ by kodfrifredag on 24. February 2010.

4 Responses to “hummus”

  1. linket her hjælper kun bønner fungerer ikke – så hvordan laver man ½ l kikærter?

  2. Keep em commin. Love the post. Very informational.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: