marokkansk tagine med svesker og citronskal

tagine med svesker og citronskal

Tagine er en af Marokkos nationalretter. Retten har navn efter gryden, den koges i. Taginen er lavet af lertøj og består af en dyb ”tallerken” og et højt konisk kåg. Ofte laves tagineretter med kød, og så står taginen over ilden og simrer i mange timer.

Men en tagine kan sagtens laves i en ganske almindelig rustfri gryde- og naturligvis med grøntsager – og når man holder sig til Moder Jords friske produkter, kan en grøntsagstagine laves på 20 minutter.




3 tsk sennepsfrø

3 tsk fennikelfrø

150 g løg

200 g majroer eller græskar

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

1 glas eller dåse hakkede, økologiske tomater

2 tsk kanel

8 tørrede svesker

400 g blomkål eller broccoli

100 g squash

4 spsk fintstrimlede, syltede citroner (kan udelades)

4 dl kogte kikærter, se underHer hjælper kun bønner

citronsaft

koriander eller bredbladet persille

harissa


Rist de to slags frø i en tør gryde.

Skær løg og majroer i både. Hak hvidløgene.

Hæld olien i gryden og svits løg og majroer, indtil løgene er let gyldne.

Hæld tomaterne med væde i gryden og læg låg på. Snit sveskerne i strimler og kom dem i sammen med kanel. Lad retten simrer under låg 10 minutter. Måske skal der tilsættes lidt vand eller bouillon.

Del blomkål eller broccoli i store buketter og tilsæt dem. Lad taginen simre endnu 5-6 minutter.

Skær squashen i stave og kom dem i gryden sammen med citronskal og kikærter. Varm begge dele igennem. Tilsæt evt. mere vand.

Smag til med salt, sukker og citronsaft. Måske skal der også lidt mere kanel i.

Drys retten med snittet koriander eller persille.

Servér kogte brune ris til – eller couscous.


tip

Du kan bruge mange forskellige grøntsager til en tagine. I stedet for de her foreslåede kan du bytte ud med gulerødder, fennikel, hvidkål, kartofler, pastinakker, persillerødder etc. 

Du kan også skifte kikærterne ud med bønner som kidneybønner eller hvide bønner.  Om sommeren kan du bruge friske hestebønner.

Harissa er en stærk pure af chilifrugter. Den kan købes i indvandrerbutikker, men du kan også selv lave harissa.


~ by kodfrifredag on 24. February 2010.

4 Responses to “marokkansk tagine med svesker og citronskal”

  1. Kære Kirsten

    Hvor er det nogle fantastiskre sider, og sikken et hotel ……
    Du er bare så inspirende.
    Kærlig hilsen Mette

  2. Tak for denne opskrift, den var lækker! Og tak for din blog. Som nyslået ikke-kødspiser er den en stor inspiration.

    Vh.
    Maria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: