pizza med artiskokker og oliven

klassisk pizzabund


……………….



(til 4 pizzaer)

5 g gær

2  1/2 dl lunkent vand

1/2 dl olivenolie

50 g speltmel

350-400 g hvedemel


Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt 1 tsk sukker. Lad væden stå 10-15 minutter.

Rør olie, speltmel og 1 tsk salt i. Tilsæt så meget hvedemel, som dejen kan tage for at kunne æltes glat og elastisk.

Der er ikke brugt så meget gær i denne opskrift, så det vil være fint, hvis dejen kan få lov at hæve i køleskabet natten over. Ellers lad den hæve et par timer. Ælt den igennem et par gange i hævetiden.

Ælt dejen igennem igen og del den i fire portioner. Rul hver del ud og læg dem i smurte, runde bageforme.


………………..



pizza med artiskokker og oliven


4 pizzabunde, se ovenfor

 

fyld:

4 dl hakkede tomater (evt. fra glas)

tørret merian og oregano

100 g sorte oliven uden sten

1 glas grillede artiskokker i olie

1 glas artiskokbunde

200 g mozzarellaost


Lav dejen, rul den ud og læg den i fire smurte bageforme.

Rør tomaterne med krydderurterne. Hak de sorte oliven (eller bevar dem hele) og rør dem i. Smag til med salt, peber og sukker. Fordel tomatsovsen på bundene.

Skær artiskokkerne i kvarte, bundene i skiver, og fordel dem på pizzaerne. Skær osten i skiver og læg dem på artiskokkerne.

Bag pizzaerne i en 220 grader varm ovn 15-20 minutter.


~ by kodfrifredag on 24. February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: