marokkansk filotærte

marokkansk filotærte

filotærter.DSC_7092


filodej (købes i supermarkeder)

1 dl linser

2 tsk fennikelfrø

2 tsk korianderfrø

3 tsk spidskommenfrø

200 g porre eller løg

4 fed hvidløg

olivenolie

2 spsk finthakket ingefær

250 g aubergine

200 g fennikel

3 peberfrugter

citronsaft

ca. 1 dl tomatsaft

1 dl rosiner

½ dl mandelflager

1 bdt koriander

1 dl finthakkede valnødder

harissa


Tag dejen ud af fryseren og lad den tø op.

Kog linserne i rigeligt vand ca. 20 minutter. Afdryp dem.

Stød de tre slags krydderier i morteren og rist dem på en tør pande et par minutter. Snit porrer og hvidløg. Kom  4 spsk olie på panden og tilsæt de to ting samt ingefæren. Svits 4-5 minutter.

Skær aubergine, fennikel og peberfrugter i små terninger.

Tilsæt auberginen sammen med 3-4 spsk citronsaft og svits den for rask varme nogle minutter. Tilsæt de to andre grøntsager og svits endnu et par minutter.

Hæld tomatsaften ved og kom rosinerne i. Lad grøntsagerne simre endnu 5-6 minutter. Tilsæt mandelflager og hakket koriander. Smag til med salt og peber.

Bag tærten i en stor tærteform eller 4 mellemstore portionsforme:

Klip dejen ud med en saks, så den passer til formene. Der skal bruges 3-4 lag dej til hver form. Smør først formene med olie, læg det første lag dej på, smør dejen med olie og drys med valnødder. Fortsæt sådan til du har det antal lag, du ønsker.

Resten af dejen lægges i fryseren igen.

Fordel grøntsagerne på filodejen og bag tærten/tærterne i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

Servér hasissa til.

~ by kodfrifredag on 3. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: