gremolata og citron som smagsgiver

citron som smagsgiver

Hav altid en dejlig smagsgiver stående i køleskabet: riv fx 2 økologiske citroner og pres saften ud af frugterne.

Kom begge dele i et glas med tætsluttende låg og sæt det i køleskabet.

Citronblandingen er dejlig til at sætte prikken over i’et i dressinger, sovse og sammenkogte retter.


gremolata

Gremolata –  “pastaen” af reven citronskal – er dejlig som smagsgiver i supper og salater. Eller spis den til bønne- eller kornretter. Eller brug den som “smør” i burgere eller sandwich. 

Du kan også servere gremolata til asparges.

Riv skallen fint på 1-2 økologiske citroner.

Rør massen med 2-3 fed presset hvidløg og 1 bdt hakket persille.

Smag til med salt og peber – vil du have lidt mere “power”, så rør et par spsk hakkede kapers i også. Du kan også røre lidt citronsaft og olivenolie i.


~ by kodfrifredag on 10. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: