Lynhurtig wokret med tofu

sovs

½ dl tamari eller anden soja

2-3 spsk frisk reven ingefær

et drys chiliflager

2 spsk citronsaft

2 tsk maizenamel


250 g marineret eller røget tofu

olivenolie

300 g skorzonerrødder eller hvide asparges (når de er i sæson)

citronsaft

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

200 g broccolibuketter

200 g squash

6-8 blade ramsløg (når de er i sæson) eller 1 bdt purløg




Rør sovsen sammen med 4 spsk vand og sæt den til side.

Skær tofuen i små tern og steg dem gyldne i et par spsk olivenolie. Sæt dem til side.

Skrab skorzonerrødderne og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Kom dem straks i kogende vand tilsat lidt citronsaft. Kog dem 3 minutter og afdryp dem.

Der findes allerede græske, hvide asparges i handelen. Hvis du vil støtte den betrængte græske økonomi, kan du vælge dem i stedet for skorzonerrødderne (skræl evt. hvide asparges og skær dem i ca. 3 cm stykker).

Hak de to slags  løg og svits dem et par minutter i et par spsk olie.

Skær broccolien i buketter. Skær stokken og squashene i små terninger. Kom alle grøntsagerne i wokken og svits dem 3-4 minutter for rask varme. Læg låg på ind imellem.

Tilsæt tofuen og varm den igennem. Hæld sovsen ved og lad den koge op. Smag til.

Servér retten med løskogte ris, spelt, bulgur eller quinoa.


~ by kodfrifredag on 10. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: