stærk og syrlig thaisuppe

___________________________________________________________________________________________________________________


2 tørrede shiitakesvampe (kan erstattes af 100 g friske champignon)

2 forårsløg

6 fed hvidløg

1 stilk citrongræs

ca. ½ l grøntsagsbouillon

2 tsk rød thai currypasta (eller 1 hakket frisk chili)

4 kaffir limeblade

2 spsk finthakket ingefær

citronsaft

1 plade tynde risnudler

250 g grøntsager efter smag: små terninger af kartofler, tændstikstore stykker gulerod, hoveder af broccoli og/eller blomkål, terninger af hvidkål, spinat etc.

80 g bønnespirer

1 bdt koriander

2 spsk hakkede, saltede jordnødder



 

Bræk svampene i små stykker (fjern stokkene). Snit løg og hvidløg. Fjern de yderste blade fra citrongræsset og skær resten i mindre stykker. Kom det hele i en gryde sammen med bouillonen, carrypastaen, limebladene og ingefæren. Kog suppen under låg 5-6 minutter. Smag til med salt og citronsaft samt evt. et nip sukker.

Lav evt. suppen hertil i forvejen.

Kom risnudlerne i suppen og kog dem 5 minutter. Hvis du bruger kartofler, skal de små terninger i sammen med pastaen.

Findel de ønskede grøntsager og kom dem i suppen. Kog den endnu 3-4 minutter. Tilsæt bønnespirerne og lad suppen koge op.

Fjern citrongræs og limeblade. Tilsæt hakket koriander og smag til igen. Drys med hakkede jordnødder.


tip

Du kan med fordel forberede suppen, dagen før den skal spises. Så bliver smagen ekstra intens.

På en travl dag er denne suppe hurtig at tilberede. Hvis du vil bruge den som hovedret, så tilsæt lidt flere grøntsager samt terninger af tofu eller kogte bønner som kidneybønner eller limabønner.


~ by kodfrifredag on 10. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: