Sort rissalat med tempeh og misodressing

2 dl sorte ris

150 g tempeh (eller tofu)

2 spsk olivenolie

4 peberfrugter

koriander

dressing

2 spsk brun miso

2 tsk sukker

2 spsk mirin (japansk risbrændevin) eller sherry

1 spsk citronsaft


Kog risene i 4 dl vand ca. 30 minutter. Se efter at vandet ikke koger væk. Afkøl risene.

Skær tempehen i små terninger og steg dem gyldne på alle sider. Afkøl dem

Skær peberfrugterne i små terninger og bland dem sammen med ris og tempeh.

Rør en dressing af de fire ingredienser. Tilsæt 2-3 spsk vand eller så meget, at dressingen bliver flydende.

Smag til og hæld dressingen over salaten. Vend rundt og drys med lidt frisk koriander.



Tip

I stedet for peberfrugter kan du bruge MEGET fintsnittet spidskål eller hvidkål + gulerødder skåret i tændstikstørrelse.




~ by kodfrifredag on 17. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: