spicy bønneret


1 spsk spidskommenfrø

1 spsk korianderfrø

frø fra 4-5 kardemommekapsler

2 tsk paprika

2 tsk gurkemeje

2 tsk kanel

1 tsk cayennepulver

4 spsk olivenolie

1 chili

200 g løg

4 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

4 dl grøntsagsbouillon

4 peberfrugter

4 dl kogte butter beans (vt. kidneybønner)

2 spsk revet, mørk chokolade 85%

evt. yoghurt eller sojayoghurt + limesaft


Stød de tre slags frø i en morter og svits dem i olien sammen med de øvrige krydderier et par minutter.

Snit chilien (fjern kernerne), løgene og hvidløgene og tilsæt dem. Svits til løgene er klare.

Hæld tomater og bouillon i gryden.

Skær peberfrugterne og små terninger og kom dem i gryden. Hvis bønnerne blot er kogt knap møre tilsættes de også. Ellers kom dem i de sidste 10 minutter af kogetiden.

Læg låg på gryden og lad retten simre for svag varme 25-30 minutter.

Kom chokoladen i og smag til med salt, evt. mere chokolade og/eller krydderier. Retten skal være stærk og sødlig.

Servér evt. bønneretten med yoghurt smagt til med lidt limesaft og salt.

Giv desuden kogte brune ris til drysset med hakkede pistacienødder og lidt frisk timian.


tip

Du kan også tilsætte 200 g champignon til retten.




~ by kodfrifredag on 17. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: