grillet blomkål med trøffelmayo

 

ca. ½  blomkålshoved

olivenolie

6 spsk mayonnaise

citronsaft

trøffelolie

½ dl hakket persille

½ dl revne basilikumblade

½ dl hakkede valnødder

 

Skær blomkålen midt igennem og skær to skiver fra hver halvdel, så de bliver så store og så sammenhængende som muligt. Tykkelsen skal være ca. 1 cm.

Læg skiverne på bagepapir, pensl dem med olivenolie og sæt dem under grillen, til de er gyldne. Vend dem og grill dem på den anden side.

Smag mayonnaisen til med lidt citronsaft, et par dråber trøffelolie og salt. Pas på med trøffelolien – den er meget ”potent”.

Servér de grillede skiver portionsvis og læg mayonnaisen på. Drys med persille, basilikum og valnødder.


tip

Hvis du er veganer, så erstat mayonnaisen med silketofu smagt til med sennep og citronsaft, salt og peber.

Du kan også smage til med karry og lidt finthakkede skalotteløg.

 

 


~ by kodfrifredag on 31. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: