gul påskesuppe

2 skalotteløg

½ chili (kan udelades)

4 spsk olivenolie

2 tsk gurkemeje

1 stilk citrongræs

300 g kartofler

7 dl grøntsagsbouillon

2 stilke bladselleri

200 g majs

evt. 1 dl sojafløde eller alm. fløde

citronsaft

frisk timian



Hak løgene og snit chilien (fjern kernerne). Svits de to ting i olien sammen med gurkemejen 3-4 minutter.

Snit citrongræsset fint (brug kun den allerinderste bløde del). Skær kartoflerne i små terninger. Kom begge dele i gryden og hæld bouillonen ved.

Kog suppen under låg 10 minutter.

Purér halvdelen af suppen og hæld den tilbage i gryden.

Snit bladsellerien og kom den i suppen sammen med majsene. Kog suppen igennem og tilsæt evt. sojafløde eller anden fløde – eller bouillon.

Smag til med salt og citronsaft. Drys med timian.


tip

Hvis du er lige så glad for spidskommen, som jeg er, så svits et par teskefulde med fra starten.


~ by kodfrifredag on 31. March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: