dukkah – mellemøstligt nøddedrys

dukkah – nøddedrys fra Mellemøsten

Det mellemøstlige  nøddedrys, DUKKAH er en stærkt afhængighedsskabende ting, som kan anvendes på mange måder: som drys på salater og supper – eller man kan dyppe et stykke olivenvædet brød i de hakkede mandler/nødder, som man gør i Mellemøsten.


Du kan bruge få eller mange mandler/nødder: fx mandler, hasselnødder, cashewnødder, pistacienødder, græskarkerner, sesamfrø etc.

Hak nødderne fint og rist dem på en tør pande sammen med spidskommen, fennikel, tørret timian, oregano og/eller basilikum samt evt. chiliflager (regn med ca. 1 tsk af hver til 1 1/2 dl hakkede nødder). Drys med salt.

Da alle elsker dukkah, er det en god idé som værtindegave at lave en portion og fylde på et smukt glas med en fin sløjfe omkring.


~ by kodfrifredag on 14. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: