grøntsagsstave med dip

3 gulerødder

3 stilke bladselleri

½ agurk


½ lille blomkål


dip 1

hakkede, soltørrede tomater i olie

tomatpuré

basilikum

lidt yoghurt eller sojayoghurt


dip 2

hakkede rosiner

karry

citronsaft

lidt yoghurt eller sojayoghurt


dip 3

gurkemeje

kapers

hakket koriander

citronsaft

lidt mayonnaise eller olivenolie


dip 4

jordnøddesmør eller tahin

presset hvidløg

chiliflager

reven ingefær

hakkede jordnødder eller sesamfrø



Skær gulerødder, bladselleri og agurk i små stave.

Riv blomkålen fint. Den revne kål skal være som nyfalden sne.

Du kan vælge at lave et eller flere slags dip. På en travl dag er det klogt at holde sig til en enkelt slags. Vælg det du bedst kan lide.

Dip 1:

Rør den revne blomkål – eller en del af den – med  hakkede tomater, puré og basilikum. Rør så meget yoghurt i, at dippet bliver blødt. Smag til med salt og peber.

Dip 2:

Hak rosinerne og rør dem i den revne blomkål – eller en del af den. Tilsæt karry og citronsaft efter smag. Rør lidt yoghurt i og smag til med salt og peber.

Dip 3:

Rør lidt gurkemeje i den revne blomkål – eller en del af den. Hak lidt kapers og tilsæt dem sammen med lidt mayonnaise eller olie. Smag til med citronsaft,  salt og peber.

Dip 4:

Rør jordnøddesmørret eller tahinen blød med vand. Det skal være let flydende. Tilsæt reven blomkål og smag til med hvidløg, chiliflager, ingefær, salt og peber.

Servér en eller flere dips sammen med grøntsagsstavene.

Andre ækre dips til grøntsagerne er hummus og valnøddedip.


~ by kodfrifredag on 14. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: