grillet fennikel med balsamicodip

2 tørrede shiitakesvampe

½ dl tørrede svampe, fx Karl Johan

1 skalotteløg

1 spsk olivenolie

1 lille fennikelknold


balsamicodip

4 spsk balsamico

1 fed hvidløg

1 spsk friske urter, fx timian, basilikum og/eller mynte, estragon etc.

1 tsk reven citronskal (økologisk)

1 spsk citronsaft


Tilbered først svampene og dippet – og grill derefter fennikelskiverne på en grillpande.

Læg svampene i blød en times tid og snit dem fint. Hak skalotteløget og svits løg og svampe i olien. Smag til med salt og peber.

Lad balsamicoen simre med presset hvidløg, hakkede urter samt citronskal og –saft, til balsamicoen er kogt lidt ind. Smag evt. til med et nip sukker.

Skær fennikelknolden i tynde skiver og grill dem gyldne på begge sider.

Servér fennikelskiverne portionsvis med en lille skefuld svampe på hver fennikelskive – og dryp med balsamico.


tip

Servér de grillede fennikel som forret, evt. sammen med grillede peberfrugter.




~ by kodfrifredag on 14. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: