jordskokker som tilbehør

ovnbagte jordskokker


Der er næsten ingen ende på alle de lækre ting, man kan lave med jordskokker – foruden naturligvis supper og tærter.

En hurtig ret med jordskokker er at vende skiver af jordskokker i citronsaft, olivenolie, sorte sennepsfrø og spidskommen. Bag skiverne i et fad i ovnen sammen med masser af hvidløgsfed.

Bag jordskokkerne ved 200 grader i ca. 15 minutter. – Et skønt tilbehør!


___________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________


carpaccio

Carpaccio er navnet på tynde skiver råt kød – men jeg vil meget hellere foreslå tynde skiver af grøntsager.

Til en carpaccio af jordskokker skærer du skokkerne i meget tynde skiver og vender dem straks i citronsaft.

Fordel skiverne på portionstallerkener og drys med ristede flager af hasselnødder og tyndt høvlet parmesanost. Dryp med lidt olivenolie og ganske lidt trøffelolie.

Giv lige anretningen et par saltflager og et par gode vrid af peberkværnen  – så har du en dejlig forret.


________________________________________________________________________________________________________



______________________________________________________________________________________________________



Jordskokken er en af de grøntsager, der kommer virkelig godt gennem vinteren. Den har vinteren igennem ligget og hygget sig i den frosne jord, og i foråret kan de sidste friske knolde graves op. Men “sidste” er måske så meget sagt. Hvis man selv har jordskokker i haven, vil man vide, at én gang jordskokker, altid jordskokker.

Og det er dejligt, for den lille knold har utallige anvendelsesområder – og så er den en stabiliserende virkning på blodsukkeret.


varm jordskokkesalat med dukkah


Svits skiver af jordskokker i lidt olie på panden sammen med skiver af hvidløg.

Rist timian med – eller drys ved serveringen med hakket persille.

Servér dukkah til separat.


~ by kodfrifredag on 14. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: