om mig

e-mail adresse: Kirsten.Skaarup@privat.dk


et liv med mad, bøger og rejser


Foruden mad har hele min tilværelse været fuld af bøger og rejser.

Jeg har været så heldig at tilbringe hele livet i bogbranchen. Først som boghandler, derefter som forlagsredaktør og senere 20 år som selvstændig forlægger med Forlaget Olivia. Indimellem har jeg arbejdet på forlag i London og i München.

Da jeg for omkring 40 år siden blev vegetar, var det en revolution i mit liv. Inden da anede jeg ikke, hvordan mad i virkeligheden smager. Da jeg begyndte at spise grønt, fik jeg så store smagsoplevelser, at jeg siden nærmest har levet for at spise og ikke spist for at leve.

Og det kan man sagtens gøre med den grønne mad. Man skal spise bjerge af grøntsager for at tage på. Så har du vægtproblemer, så spis efter mine opskrifter. Jeg vil vove at påstå, at det er en af verdens lækreste og nemmeste slankekure. Her er ingen afsavn, kun ren nydelse …


Smagsnuancerne i grøntsager, krydderurter, krydderier, kornprodukter, bønner og alle de andre skønne råvarer fra moder jord er en kæmpeoplevelse, hvis maden bliver tilberedt rigtigt.

Jeg er simpelt hen vild med mad. For mig er mad kunst. Det sublime måltid rangerer på linie med den oplevelse, det er, at stå på en bjergtop i Himalaya og se solen stå op – eller sidde på en strand i Cuba og se den gå ned.

Mad er for mig en glæde på linie med at lytte til en pragtfuld opera eller koncert, se på spændende malerkunst – eller læse en bog, der udvider horisonten. Eller drikke en fin rødvin med mange smagsnuancer. God mad er en stor kunstnerisk oplevelse. Jeg er lykkelig, når jeg laver mad, jeg er lykkelig, når jeg spiser den, men jeg er allermest lykkelig, når jeg kan dele den med andre.

Jeg har rejst i mere end 50 lande verden over for at finde sunde, lækre og spændende opskrifter til det danske kærlige køkken. Jeg har altid rejst med rygsæk under primitive forhold. På den måde har jeg mødt tusindvis af mennesker og er blevet inviteret ind i utallige fremmede køkkener. En rejseform, der gjorde mig til medlem af Danske Kvindelige Eventyrere. En eksklusiv klub, som jeg  har været formand for i 5 år.

Det er blevet til udgivelse af omkring 20 kogebøger i årenes løb med best-selleren “Vegtarisk køkken” som den mest populære med over 120.000 solgte eksemplarer. Den er også udkommet i USA og Tyskland.


Hovedærindet med mine grønne opskrifter er dyrevelfærd. Vores opdræt af dyr er i dag så perverteret, at ingen formentlig ville spise dyrene, hvis de vidste, hvordan de levede deres korte og kummerlige liv.

Men også klima og økologi er uhyre vigtigt for mig. Det hele hænger sammen. Hvis vi spiser moder jords planter i stedet for først at sende dem gennem dyrene, er vi allerede nået langt. Og der vil i så fald være mad nok til os alle på denne lille sårbare klode. I øjeblikket sulter mere end en milliard.

Og husk: bæredygtig mad er smuk og farvestrålende. Skodmad, der belaster dyrene, naturen og os selv, er grim.

Hvis du er interesseret i dyrevelfærd, så kig her:

http://www.meat.org/

http://action.ciwf.org.uk/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=119&ea.campaign.id=5468

http://themeatrix.com/intl/danish/

http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/docs/farendesoer


Læs også om mine nyeste kogebøger. “det kærlige køkken” (er udkommet med ny titel: “Kirsten Skaarups grønne køkken“) og Den lille grønne for madpakkespisere

.


~ by kodfrifredag on 14. April 2010.

57 Responses to “om mig”

 1. Jeg har købt din bog “det kærlige køkken” og det er en super god bog…

  go bededags ferie

  kh Lise-Lotte

  • Kære Lise-Lotte,
   Hvor dejligt at høre, at du er glad for “det kærlige køkken”. Håber du bliver endnu mere glad, når du kommer i gang med at bruge den.
   Kærlig hilsen
   Kirsten

 2. Hej.
  For den del år siden købte jeg din kogebog “Vegetarisk kogebog Marokko”. På en af de første sider er der et foto med nogle fantastisk smukke fade og tallerkener. Jeg kunne godt tænke mig at importere sådanne fade, da en god salat tager sig endnu mere fantastisk ud, når den serveres smukt. Måske kunne man også starte en form for fairtrade handel med lokale producenter af sådanne fade. Da du har rejst meget, vil jeg høre, om du kan være behjælpelig med nogle kontakter eller informationer, som kan hjælpe mig videre.

  Venlig hilsen
  Hanne Frisk Hansen

 3. Hej Kirsten
  Jeg kan ikke få mig selv til at se hele filmen om dyrene på slagteriet og deres forfærdelige død + de scener fra gårdene, hvor dyrene også lever i et helvede indtil at de skal dø.Jeg har kun set meget lidt da jeg får det helt dårligt og har lyst til at give bondemanden og slagterne samme tur.For dem der kan se filmen med Paul Mcartney(hvis slagteriet havde glasvægge), må det få dem til at stoppe at spise kød, hvis de ellers kan lide dyr.Vil lige sige at jeg går ind for dyrevelfærd.Det er fint at du har sådan en film til skrækkampange..

  Mange hilsner

  Lise-Lotte

  • Kære Lise-Lotte,
   Mange tak for din hilsen. Ja, vi er helt enige. Jeg kan heller ikke klare at se dyrenes lidelser. Og det er helt unødvendigt. Verden er fuld af vidunderlige grøntsager.
   Jo flere der taler mod dyrs lidelser, jo bedre. Tak!
   Kærlig hilsen
   Kirsten

 4. hej Kristen, jeg skriver fra et stort pr-bureau i københavn, der er har en del kunder indenfor food og køkkentilbehør og vil høre om jeg må skrive dig på vores interne medieliste?
  Har du en mail vi må kontakte dig på? Du er velkomme til at skrive til sende mig en mail.

  Venlig hilsen
  Sine

 5. Kære Kirsten

  Jeg har netop opdaget din blog og rost den http://www.ecoprofile.dk. Må jeg låne et af dine billeder?

  • Kære Michael,
   Jeg kunne ikke lige finde din omtale, men selvfølgelig må du snuppe et billede!
   Jeg glæder mig til at fordybe mig mere i DIN blog, som jeg heller ikke kendte.
   Kærlig hilsen
   Kirsten

 6. Kære Kirsten.
  Jeg har netop fået opskriften på Minestronesuppe, hvor finder jeg opskrift på Orientalsksuppe med risnudler? Da jeg printede kom der i alt 16 sider med billeder; men uden opskrifter, det var jeg ikke forberedt på.
  Tak for inspirerende læsning af dine dejlige øger.
  M.v.h. Inge-merete Lindhard.

  • Kære Inge-Merete,
   Hvis du klikker her, burde du få opskriften på stærk og syrlig thaisuppe: http://wp.me/pHBxF-iA
   Jeg beklager meget problemet med at printe ud. jeg er klar over, at bloggens funktion ikke er optimal.
   Du kan gøre to ting: enten bede din egen printer om at printe side 1-2 ud – eller kopiere teksten over i word og printe ud herfra. Så bliver teksten også lettere at læse.
   Du får efterfølgende link til endnu en orientalsk suppe.
   Kh
   Kirsten

  • Hi igen,
   Du får lige et link mere på en slags thaisuppe: http://wp.me/pHBxF-tR
   Kh
   Kirsten

 7. Hej Kirsten,

  Jeg er nysgerrig i forhold til hvor mange kødspisere der faktisk bruger din side – om hele konceptet med “kødfri fredag” faktisk er trængt igennem (eller i hvor stor en grad den er). Eller om vi, der surfer rundt på din side, i det store hele allerede er vegetarer. Var det en idé at lave en afstemning?
  Tak for en inspirerende side! Lærke

  • Kære Lærke,
   Det er et interessant spørgsmål. Faktisk ved jeg det ikke, men jeg tror dog, at en del kødspisere kigger forbi blokken.
   Jeg tror, at jeg i det nye år vil spørge læserne, som du foreslår. Måske med en lille konkurrence for at få respons. Mange tak for ideen og rigtig godt nytår.
   Kh
   Kirsten

 8. Hej Kirsten,
  Sikke en fantastisk dejlig og livsbekræftende blog, du har her. Er netop blevet anbefalet den af en med-madblogger, da mit nytårsforsæt er at spise MEGET mere grønt! Glæder mig til at følge med her..
  Bedste hilsner fra
  Eva
  (fra Mumsfilibaba)

  • Kære Eva,
   Tusind tak for roserne. Jeg har kigget på DIN blog, som jeg synes er fantastisk! Og så har du alle de dejlige tyrkiske råvarer. Held og lykke med det grønne.
   Kh
   Kirsten

 9. Hej Kirsten…

  Godt at se, at print-funktionen er installeret. :D

  Mvh Jakob
  Buddhas Brownies

 10. Kære Kirsten.
  Jeg vil gerne takke dig for den inspiration og glæde jeg får ved at læse din blog. I mange år har jeg været “grøn kødspiser”. Jeg har “kæmpet” mod overvægt, og har aldrig rigtig forstået at knække koden.
  Nu er jeg imidlertid begyndt at følge: Det helbredende Køkken”, og nu tror jeg for en gang skyld at jeg har fået fat i den rigtige ende.
  Det er ikke “kur” på den måde, men enkelt, nemt og logisk – for mig.
  Mvh Lotte

  • Kære Lotte,
   Hvor er det dog dejligt at høre, at “Det helbredende køkken” måske kan hjælpe dig. Jeg tror på, at det er muligt at skifte spisevaner, hvis man finder den eller de ideer, der netop passer til én selv. Min erfaring er, at den sunde mad er afhængighedsskabende, så jeg håber meget, at du fremover vil få glæde af maden, og at din vægt vil rette sig ind. På længere sigt behøver du måske ikke at spise helt vegansk, men kan have glæde af en del af opskrifterne her på bloggen.
   Rigtig god fornøjelse med den grønne fremtid!
   Kh
   Kirsten

 11. Hej Kirsten
  Jeg savner en søge mulighed, for min datter har efterspurgt boller i karry. Har du en god opskrift på nogle gode alternativer til kødboller? Jeg har forsøgt at erstatte kød med forskellige fint revede/hakkede grøntsager, men de smulrer og smatter ud, når de koges.
  Mvh Cecilie

  • Hi Cecilie,
   Mange tak for din hilsen. Det er lige en af den slags udfordringer, jeg elsker! Faktisk har jeg aldrig selv tænkt på vegetariske boller i karry, men det er da oplagt.
   Jeg laver nogle forsøg, så snart jeg får tid, og så sender jeg dig en mail.
   Lykkes det, laver jeg også en opskrift til bloggen.
   Men jeg skal lige høre, om din datter spiser æg?
   Kærlig hilsen
   Kirsten

 12. Hej Kirsten
  Min datter spiser æg og mejeriprodukter. Hun er faktisk det, der hedder pescotar, dvs hun også spiser fisk.
  Jeg glæder mig til at høre fra dig :-)
  Kærlig hilsen
  Cecilie

 13. Hello Kirsten,
  Not sure what happened to last message. Do you have
  any Yak butter recipes? I was in Tibet with friends
  Kirsten and Don, we had the privilage of Yak butter
  tea. Would like to reconnect and talk story. Its been
  a long time… Hope this finds you…Love Febe

  • Hello Febe,
   How wonderful!!! You are there. It is SO nice to hear from you. I understand you miss a recipe for yak butter!
   You will hear from me by mail.
   Love from
   Kirsten

 14. There must be something missing in translation because
  there are mistakes in last comment Febe

 15. Now it fixed itself. Febe

 16. Hej Kirsten!
  Jeg følger med på din blog hver uge med stor interesse for det vegetariske køkken. Jeg har selv lagt min kost om, så vi hos mig kun får kød 3-4 dage i ugen, hvor det før var næsten hver dag. Det er ud fra flere perspektiver, men primært sundhedsmæssigt, økonomisk og dyrevelfærdsmæssigt. Jeg følger hele økologi-debatten men stor interesse, og jeg synes faktisk, at argumenterne er to-sidede. For jeg har læst, at hvis alle skulle spise økologisk, ville der ganske enkelt ikke være plads nok i verden til at dyrke mad nok til alle – hvordan forholder du dig til det?
  Derudover, så spiser vi kød hos os 3-4 dage i ugen. Og når valget står mellem konventionelt og økologisk kød, så synes jeg det er svært, fordi økologiske landbrug ikke må behandle deres dyr med medicin, så de faktisk står og lider, så hvordan forholder man sig til det? Derudover vil jeg høre, om du tager nogle vitamintilskud? Kan du få alle vitaminer og mineraler på en vegansk kost?
  DR2 har lavet en programserie om bl.a. økologi ift. grøntsager og kød, som hedder “fedt, fup og fakta”, som jeg kan anbefale at se.

  • Hi Michelle,
   Mange tak for din hilsen. Det er dejligt at høre, at du følger med i bloggen, og at du har valgt et par kødfrie dage om ugen. Det er godt for naturen, klimaet og – håber jeg – også for dig og familien. Det er nemlig efter min bedste overbevisning (og forskernes) sundt at spise så meget grønt som muligt. Og det er helt sikkert, at vegetarer får en større dækning af vitaminer og mineraler end folk, der hovedsagelig ernærer sig af kød. Problemet for vegetarer – og især veganere – handler om proteinerne samt vitaminet B12. Er man veganer, må man supplere med B12 vitaminer. Bekymringen for at få proteiner nok er dog noget overdrevet, da der rent faktisk er proteiner i de fleste ting, vi spiser. Vegetarer/veganere får hovedsagelig proteinerne fra bønneprodukter, korn og evt. æg/mælkeprodukter.
   Det er store og væsentlige spørgsmål, du berører. Skal man spise vegetarisk eller ej? Og hvad får man ud af det? Og du nævner også økologien. Hvis vi alle på kloden spiste vegetarisk, ville der være mad til os alle – også selv om platerne blev dyrket økologisk. Der går op til 10 kg plantefoder til at frembringe 1 kg dyrekød. Hvis det korn, soya og andre produkter, vi putter i dyrene , blev spist af os mennesker, ville der ikke være sult i verden.
   Der er ingen tvivl om, at vi bliver TVUNGET til at revidere vores spisevaner i fremtiden. I 2050 er vi så mange mennesker på jorden, at endnu flere vil sulte end i dag, hvis vi ikke lægger vore kostvaner om.
   Når jeg slår så meget på økologi, så er det fordi millioner af svin, kyllinger og andre produktionsdyr gennemlever et lidelsesfuldt liv. Det er den ene ting. Den anden er, at jeg ikke ønsker, at jorden skal forgiftes af sprøjtegifte, som jo desuden havner i vores egen krop.
   Men jeg har stor forståelse for, at folk gerne vil spise kød. Jeg vil bare gerne slå til lyd for, at man bytter om på mængderne, sådan at kødet bliver tilbehøret og grøntsagerne spiller hovedrollen. Det er en af de måder, vi kan være solidariske med de sultende masser – og med kloden, som simpelt hen ikke KAN bære den nuværende udnyttelse.
   Tak igen fordi du bragte disse vigtige spørgsmål på banen.
   Kh
   Kirsten

 17. […] Her kan du læse om Kirsten Skaarup, som har valgt at blive vegetar for at skåne dyrene. […]

 18. Hej Kirsten, hvor blev jeg glad for at finde din blog ! Siden jeg i gymnasiet i 84! skrev om konventionelt svinhold, har jeg holdt mig til øko kød, men er i stigende grad ved at slippe kødet. Film som Food inc. og bøger som Eating animals har gjort stort indtryk – og jeg bekymres om multinationale selskabers ødelæggende indflydelse på vores mad, sundhed og planet. Når man i det daglige – fx i kantinen på min kæmpe arbejdsplads – står ret alene med sin kamp, er det dejligt at kunne finde meningsfæller, inspiration og opbakning online. Så bliv endelig ved :) Mange hilsner Anja E

  • Hi Anja,
   Jamen, jeg kan kun sige, at JEG er meget glad for, at DU har fundet kødfrifredag.
   Det er interessant, at når man begynder at skære ned på kødet, så ender det næsten altid med at falde helt ud. Og det er jo skønt. Dels smager den grønne mad så dejligt, dels er det godt for dyrene og klimaet, som du selv siger.
   Det er ærgerligt at høre, at din kantine ikke rigtig er grøn nok. Måske skal du give kokkene adressen på bloggen her. Der ligger hundredvis af opskrifter, og rigtig mange af dem er egnende til en buffet.
   Fortsat god fornøjelse med den grønne mad.
   Kh
   Kirsten

 19. Hej Kirsten,
  Tak for en smuk og inspirerende blog. Jeg vil gerne arbejde mig hen imod en overvejende vegetarisk kost, men jeg er i tvivl om hvordan jeg griber det an. Jeg er overfølsom over for æggehvide og har en nikkelallergi der gør, at jeg skal passe på med fuldkorn, nødder og frø. Jeg er bekymret for om jeg kan få proteiner nok med disse begrænsninger. Har du nogle gode råd?
  Venlig hilsen
  Maria

  • Kære Maria,
   Mange tak for din hilsen og dine smukke ord.
   Det er desværre ofte en overdrevet frygt, at man ikke får proteiner nok, når man er vegetar. Men man SKAL selvfølgelig tænke sig om. Jeg synes, du skal skære de animalske produkter fra i et tempo, der passer til dig. Ikke alle er klar til at droppe fx fisk. Forestiller du dig, at du fremover også vil spise mejeriprodukter, burde du ikke komme i underskud. Hvis du spiser meget få animalske produkter kan det dog være nødvendigt at supplere med B12-vitamin.
   Det er ærgerligt, at du ikke kan tåle frø og korn, for de er gode proteinleverandører. Men der er faktisk protein i det meste af det vi spiser, dog i varierende mængde. Du skal først og fremmest tænke på at få linser og bønner nok. Fx er der mere protein i sojabønner end i kød, så tofu et par gange om ugen vil være en god idé. Også kikærter, fx lavet som hummus, smager dejligt.
   Du kan få flere ideer disse to steder på bloggen:http://wp.me/sHBxF-1236 og http://wp.me/pHBxF-iZ
   Rigtig god fornøjelse – og god jul og godt nytår.
   Kh
   Kirsten

 20. Hej Kirsten..dette er den bedste og mest brugbare blog jeg er støt ind i…lavede din aubergine med fetacreme her til nytår og den er super lækker..har været vegetar i et par år og det her er guld værd glæder mig vildt til at kaste mig ud i flere retter herfra..det ser så lækkert ud…mange tak herfra:-) Henrik Camillo Halle

  • Hi Henrik,
   Hvilken flot ros! Tusind tak. Du løftede mig lige ind i 2013 med stor glæde. Det er da fantastisk. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for fortsat at leve op til dine ord.
   Jeg håber meget, at du vil finde mange gode retter på bloggen i 2013. Og så ligger der allerede mindst 600.
   Rigtig godt nytår til dig.
   Kh
   Kirsten

 21. Hej Kirsten. Jeg vil så gerne købe bogen ” Det kærlige køkken” men den er udsolgt fra forlaget…..Hvornår kan den købes igen??

  • Kære Aase,
   Mange tak for din hilsen. Faktisk kan du godt købe bogen. Den er udkommet på Politikens Forlag med ny titel og nyt omslag: “Kirsten Skaarups grønne køkken”. Hvis det ikke lykkes dig at finde den hos boghandleren, så skriv endelig igen. Så skal jeg hjælpe dig med et finde den.
   Kh
   Kirsten

   • Hej igen Kirsten Tak for oplysningen!! Nu har jeg bestilt bogen og glder mig til at g i gang med flere af dine lkre opskrifter!! Krlig hilsen Aase

   • Kære Aase,
    Det var dejligt at høre, at bogen er på vej til dig. Jeg håber, du bliver glad for den!
    Kh
    Kirsten

 22. Hej Kirsten.
  “Selleri-skandalen”blev gennemskuet med det samme. Den er lige på kornet og jeg er 100 pct. enig i dine betragtninger.
  Jeg er ikke vegetar, men måske på vej.
  Jeg har i mange år haft dine opskrifter stående i bogreolen og brugt dem jævnligt. Men efter jeg er hoppet med på din skønne – smukke- blog er det helt ved at ta ‘ overhånd med alle de grøntsager. Skønt! Så herhjemme er det snart kun kød på bordet et par dage om ugen. I stedet for kun kødfri fredag. Så takker for alle de skønne input, selvom jeg selv altid har været ret eksperimenterende udi opskrifter. :)
  De bedste hilsner fra Gitte

  • Kære Gitte,
   Godt du kunne se det morsomme i selleriskandalen! Og så er det jo også altid dejligt at være enig.
   Jeg bliver rigtig, rigtig glad, når jeg hører, at du kan bruge nogle af mine madideer. Jeg synes selv, det er dejligt med inspiration. Selv om man er ferm med gryderne, synes jeg det er enormt skønt af få nye vinkler på brug af grøntsagerne. For slet ikke at tale om nye smagsnuancer.
   Og så er det ikke mindst dejligt at høre, at I har indført flere kødfrie dage. Hvis alle ville gøre som du og din familie, ville der være mad nok til os alle. Og så ER det altså vigtigt, at alternativet er lækkert og mundvandsbefordrende!
   Mange hlsener fra
   Kirsten

 23. Forholdsvis ny bruger af siden. Bliver nysgerrig på hvad ‘selleriskandalen’ mon er?

  • Hi igen Anni,
   Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over “selleriskandalen”. Det er en eller anden vittig hund, der har skrevet artiklen som svar på skandalen med hestekød. Det er ren og skær ironi.
   Kh
   Kirsten

 24. Hej Kirsten

  Kommer der et genoptryk af det “Grønne Køkken”? Alle de steder jeg har ledt melder den udsolgt fra forlaget. Jeg vil mægtig gerne købe et eksemplar, da jeg synes det giver lidt for meget trafik hele tiden at skulle låne den på biblioteket :)

  Mvh. Mikkel

  • Hi Mikkel,
   Desværre er der ikke planer om optryk af min bog om det “Grønne køkken”. Du kan imidlertid købe bogen direkte hos mig. Jeg skriver en mail til dig.
   Kh
   Kirsten

 25. Hej. Jeg har lige set dig lave dejlig suppe, i frihuset på tv og nu har jeg set din blog, hurra nu vil jeg vælte mig i dine dejlige opskrifter, og få spist nogle flere grøntsager…skal prøve dine kartoffel frikadeller, mine børn er ikke vild med kartofler men måske dine..

  • Hi Fleur,
   Ih, tusind tak. Hvor er jeg glad for, at du har fundet frem til min blog. Jeg håber, du finder en masse lækre og gode ideer – og at børnene vil spise kartoffelfrikadeller. Prøv at lade være med at sige, hvad de er lavet af! Måske kan de slet ikke gætte, hvad det er Prøv evt. også squashfrikadellerne (http://wp.me/pHBxF-1z7).
   Kh
   Kirsten

 26. Kære Kirsten Skaarup
  Har lige set frihuset….skal i gang med din suppe 😃
  Undskyld….hvor kan man købe dine smarte briller 👓
  Hilsen Pia Stensgaard

  • Kære Pia, Det er dejligt at høre fra en Frihus-seer. Jeg håber, du bliver glad for suppen. Jeg synes selv den er skøn.
   Mht til briller er de fra Cornelius-Knudsen, Klampenborgvej 250, 2800 Lyngby. Jeg svarer også lige på din mail.
   Kh
   Kirsten

 27. Kære Kirsten,

  Jeg har netop set Bitzs besøg hos dig og måtte straks ind og besøge din blog her. Hvor er den fantastisk! Smuk og et væld af indbydende opskrifter! Tor jeg vil lave dine sprøde quinoadeller i aften ;)

  Tak!

  Kærligst

  Sofie Rygård

  • Kære Sofie,
   Hjertelig velkommen på bloggen! Dejligt at du fandt frem til Kødfrifredag. Jeg håber, at du vil finde mange lækre retter og siger tusind tak for din smukke ros.
   Kh
   Kirsten

 28. Hej kirsten.
  Jeg er i tvivl om rugbrødet i din bog det æltefri grydebrød skal hæve to gange ligesom i grundopskriften.
  Hilsen en anden kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: