ramsløgpesto

ramsløgpesto

.

ramsløg.korr

.

Nyd de svagt hvidløgssmagende ramsløg i foråret og den tidlige sommer. Og det kan man bl.a. gøre i en pesto.

Ramsløg er blandt de første grønne blade, der arbejder sig op af den kolde jord. De er i sæson april-maj.

Og så er de grønne blade meget C-vitaminrige. Ramsløg indeholder ti gange mere C-vitamin end citroner.

Ramsløg findes i en del danske skove og moseområder. Jeg har “lånt” et par planter i naturen og plantet i min have. Som det ses på billedet, vokser de villigt blandt skvalderkål, tulipaner og afblomstrede erantis.

.

______________________________________________________________________________________________________

ramsløgpesto.1

.

ramsløgpesto

50 g solsikkefrø, valnødder, hasselnødder, græskarkerner eller pinjekerner

100 g ramsløg (evt. med lidt skvalderkål)

4 fed hvidløg

ca. 1 dl olivenolie

100 g tør ost, evt. vegansk

citronsaft

.

Knus de valgte frø eller kerner i blenderen eller brug en stavblender. Jeg har brugt min gode Bamix stavblender.

Snit ramsløg og hvidløg og tilsæt dem sammen med olien. Blend, indtil pestoen er glat.

Riv osten og rør den i.

Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

Pestoen kan holde sig i et glas i køleskabet en god uges tid.

Pestoen er lækker som dip til mange slags grøntsager, som pastasovs eller som tilbehør til en suppe.

.


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ramsløgpesto 3

ramsløgpesto.4

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

se også ramsløgsuppe:

ramsløgsuppe.II

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

basilikumpesto

Basilikumpesto laves på samme måde som ovenfor. Lav evt. 1/2 portion ad gangen.

Basilikumbladene kommes hele i blenderen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ramsløgpesto.2

 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 21. April 2010.

6 Responses to “ramsløgpesto”

  1. Det ser lækkert ud, jeg tror snart der er ramsløg i kasserne fra årstiderne (ellers er det svært at få fat i for en københavnersnude). Hvad kan man bruge det til? Det er vel lige heftigt nok til en gang pasta, eller hvad?

    • Kære Ditte,

      Nej, ramsløg er ikke særlige stærke. Du kan sagtens bruge dem til pasta. – Eller snit dem og drys dem på en suppe eller kom dem på en salat.
      Jeg har i øvrigt set, at Irma har bladene nogle steder.
      Kærlig hilsen Kirsten

  2. […] } Denne artikel indeholder altså ikke en opskrift, da den er at finde på Kødfri fredags hjemmeside. Jeg tænkte bare, jeg ville vove mine smagsløg, og forsøge opskriften, især da årstiderne nu […]

  3. Kære Ditte
    for en københavnersnude er der eksempelbvis ramsløg i Søndermarken!
    mvh inger

  4. Det lyder lækkert. Jeg har dog ikke fået ramsløg med Årstiderne, men håber da de kommer nu her når sæsonen starter. Tror konen bliver glad for denne her, det plejer at være hende der står for psetoen derhjemme :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: